Tento pokrm z mletého masa je mnohem lepší než nějaké karbanátky a burgery. Nový čínský recept

Pokud máte rádi mleté maso, není nic lepšího, než vyzkoušet tento jednoduchý, ale opravdu vynikající pokrm. Nebudete litovat.

Pokud i vy rádi zkoušíte nové věci, pak rozhodně musíte vyzkoušet tento jednoduchý recept. Potřebovat k němu budete jen mleté maso a pár dalších ingrediencí, ale výsledek vás opravdu překvapí. Navíc je to velmi jednoduché, takže to zvládne úplně každý. No tak na nic nečekejte a pusťte se do vaření. Nebudete litovat.

Co budete potřebovat

  • 750 g mouky
  • dle chuti sůl
  • 300 g másla
  • 4 cibule
  • 200 ml zakysané smetany
  • 3 brambory
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 400 g mletého masa
  • 3 vejce

Opravdu vynikající pokrm

Do nádoby s moukou si nastrouhejte kousek studeného másla. Ručně si z těchto dvou ingrediencí vytvořte něco jako drobenku. V misce se zakysanou smetanou rozmíchejte lžičku soli a kypřícího prášku. Vejce si rozbijte do samostatné misky a jeden žloutek oddělte. Zakysanou smetanu a vejce přidejte do drobenky a rukama vypracujte těsto. To si zabalte do potravinářské folie a dejte asi na 15 minut do lednice.

Brambory a cibuli si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte je dohromady s mletým masem a osolte. Těsto rozdělte na dvě stejné poloviny, obě rozválejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Z mletého masa si udělejte bochánky, které rozložte na těsto. A poté maso zakryjte druhou vrstvou těsta. Každý bochánek ale utěsněte zvlášť prsty.

A máte hotovo

V hrnku si rozmíchejte žloutek a povrch těchto koláčů jím pomažte. V troubě předehřáté na 180 stupňů pečte tento koláč asi 35 minut. Nakonec ještě koláče posypte sezamovými semínky a poté už je rozřízněte a můžete podávat. Uvidíte, že takto dobrý oběd jste už dlouho nejedli. Přejeme vám dobrou chuť!