Tyto jemné mleté hovězí řízky vám nedají spát. Rozpadají se na jazyku a budete je chtít zas a znovu

mleté řízečky

Kuřecí řízek bude mít ráda spousta lidí, která má ráda maso. S pomocí tohoto receptu se však naučíte netradiční hovězí řízek, který se navíc dělá z mletého masa.

Kuřecí řízek patří ve spoustě rodin mezi tradiční a sváteční pokrm. Jak už tomu tak bývá, tak každé jídlo potřebuje čas od času svou alternativu. Tou by mohly být například i tyto hovězí řízky, které se dělají z mletého masa. Jejich příprava je navíc naprosto jednoduchá a nezabere moc času.

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 až 4 krajíce chleba
  • 1 bramboru
  • 250 ml mléka
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • 2 cibule
  • mrkev
  • 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku
  • 250 ml vody
  • lžičku cukru

Nejdříve ochuťte maso

Do samostatné misky si nalijte mléko. Z krajíců chleba odstraňte kůrku a namočte jej do mléka. Nechte ho tak namočený několik minut. Mezitím si do další misky dejte mleté maso, ke kterému přidejte sůl a pepř. Cibuli oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle či nakrájejte nadrobno. Chleba v mléce rozmačkejte vidličkou a poté přidejte k masu společně s cibulí.

Řízky

Mleté řízky osmažte

Mokrýma rukama z hotové směsi vytvarujte jednotlivé řízky, které obalte v trošce mouky. Do pánve si nalijte rostlinný olej a rozehřejte jej. Následně do ní dejte řízky a osmažte je z obou stran, dokud nebudou hotové. Následně je z pánve můžete vyjmout a pánev ze sporáku sundat, to hlavní máte totiž hotové.

špalíčky masa

Šťavnatější než řízky a rychlejší než karbanátek: Tento domácí kebab je chutnější než pouliční alternativa

Řízky

Vše zakončete omáčkou

Omáčku připravíte tak, že si nakrájíte cibuli nadrobno, do misky k ní přidáte nastrouhanou mrkev. Obojí společně osmažte na pánvičce a následně přidejte rajčatový protlak. Ochuťte solí, cukrem a přilijte vodu. Pak už vám zbývá vše jen lehce povařit a omáčku máte hotovou. Můžete jí přidat k řízkům a jako přílohu udělat třeba bramborovou kaši. Každý, kdo toto jídlo od vás ochutná, tak bude v naprosté euforii.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*