Koupili jste v nedávné době mleté maso v obchodě? Pak s ním za žádnou cenu nedělejte tuhle nejběžnější věc, 87 % Čechů hlásí závažné problémy

Fotografie: Pexels

Když si koupíte mleté maso, pravděpodobně ho doma často uskladníte a zpracujete až později. Zjistěte, proč byste se této praxe měli vyvarovat.

Snad každá kuchařka si čas od času připraví nějaké jídlo tak říkajíc do zásoby. V mrazničce pak můžete najít rajskou omáčku, svíčkovou, bramborové knedlíky, sladké knedlíky, nebo i připravenou směs na karbanátky. Možná vás ale překvapí, že mražení předpřipraveného mletého masa je jeden velký omyl. Profesionální kuchařky objasnily, co se s takto upraveným mletým masem v mrazničce stane, a proč byste se toho měli vyvarovat.

Mleté maso do mrazničky patří jen někdy

Karbanátky s bramborovou kaší, masové kuličky se špagetami či sekaná s bramborem jsou v naší republice stále velmi oblíbenými jídly. Řada hospodyněk je připravuje několikrát do měsíce, a proto se není čemu divit, že si mnohé z nich často svoji práci usnadňují.

Fotografie: Freepik

Po nákupu mletého masa ho ihned ochutí cibulí, solí, pepřem a dalším kořením dle chuťových preferencí své rodiny, a uloží ho do mrazničky. Tento postup vám možná ušetří čas, ale ochudí vás na kvalitě.

Fotografie: Pixabay

Důvodem, proč byste neměli mrazit ochucené mleté maso, je jednoduše přítomnost cibule. Obyčejná kuchyňská cibule totiž může výrazně ovlivnit chuť masa – a to ne zrovna příjemně. Šťáva z cibule totiž s masem chemicky reaguje, což má negativní vliv právě na výslednou chuť masa. Cibule ztrácí svoji charakteristickou chuť i v případě, že ji zamrazíte samostatně. Po opětovném rozmražení není ani tak výrazná, ani chutná.

Fotografie: Pixabay

Chcete-li v mrazničce uchovávat mražené maso, můžete. Ovšem musíte dbát na to, aby bylo v surovém stavu – tedy aby nebylo ochucené již z obchodu, nebo vámi. Kromě cibule mají na výslednou kvalitu masa vliv i česnek, vejce, mléko či krupice. Pokud si ovšem potřebujete například karbanátky připravit dopředu, je zde řešení. Jednoduše je připravte a osmažte a do mrazničky vložte jako hotové. Zde ale dejte pozor, aby doba skladování nepřesáhla 2 týdny.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]