Mleté maso s cibulí a bramborami. Lepší oběd jste již dlouho nejedli

K uvaření dokonale dobré jídlo nepotřebujete velké množství drahých surovin. Bude vám jich stačit jen pár a určitě každého potěšíte.

Není podmínkou, že musíte strávit celý den v kuchyni, abyste vytvořili chutné jídlo. Ono totiž stačí pár kvalitních surovin a dobré koření, a jídlo můžete mít hotové do hodinky. Jako třeba právě mleté maso zapečené s cibulí a skvělou omáčkou společně s bramborami. Prostě jídlo z jednoho hrnce. Vyzkoušejte tento recept.

Co budete potřebovat

Tyto vydatné mleté karbanátky v omáčce jsou skvělou volbou pro pohoštění vaší rodiny nebo hostů. A to zejména proto, že je to velmi jednoduché na přípravu. Budete potřebovat:

  • 350 g brambor
  • stejné množství mletého masa
  • cibuli
  • 75 ml vody
  • 100 ml smetany
  • lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř a bylinky dle chuti

Vše se nejdříve smíchá dohromady

Brambory si oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu a smíchejte je s mletým masem, nastrouhanou cibulí, solí, pepřem a dalším kořením. Ze vzniklé hmoty vytvořte menší karbanátky. Na pánvi si rozpalte malé množství oleje a tyto masové kuličky na něm osmažte ze všech stran.

Fotografie: Pixabay

Je skoro hotovo

Smetanu smíchejte s rajčatovým protlakem, vodou, solí, pepřem a bylinkami. Tuto omáčku nalijte do pánve a karbanátky vyndejte, přikryjte pokličkou a vařte 15 minut na mírném ohni. Masové kuličky dejte na talíř a zalijte je rajčatovou omáčkou.

Fotografie: Pixabay

Talíř ještě posypte bylinkami a můžete podávat. Tento pokrm se hodí k jakékoliv příloze, ale úplně nejlepší je k jakkoli udělaným bramborám. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]