Domácí ježci na talíři. Připravíte je jednoduše z masa a rýže

Fotografie: Pexels

Originální jídlo můžeme jednoduše připravit ze základních surovin a to tak, že budeme v kuchyni kreativní. Jedním z takových receptů jsou ježci. 

Nejedná se o vyloženě slavnostní jídlo, ale o pokrm, který zajisté potěší malé děti. Je totiž velmi kreativní a ve svém finálním provedení připomíná naprosto jiný pokrm, než z jakých surovin je připraven. Pokrm je velmi jednoduchý a na talíři nás opravdu překvapí. Jednoduché jídlo ve svém finálním provedení a díky naservírování svým tvarem připomínají ježky. Připravíme k nim i lahodnou omáčku, která potěší naše chuťové buňky. 

Fotografie: Pexels

V prvním kroku si připravíme potřebné ingredience

Na jejich přípravu budeme potřebovat půl kila mletého masa a to kuřecího. Připravíme si také 70 gramů chleba, 100 mililitrů mléka, jedno vejce, 120 gramů rýže, 150 gramů cibule, 400 gramů rajčat, 150 gramů papriky. Na dochucení budeme potřebovat čerstvou petržel, černý pepř, sladkou papriku, provensálské bylinky a sůl. Po ruce je dobré mít také slunečnicový olej, protože jej využijeme při smažení. 

Fotografie: Pexels

Jako první krok si nakrájíme připravený chleba a to na malé kostičky. Ty následně dáme do misky, zalijeme je mlékem a promícháme. Takto připravenou směs necháme chvíli pracovat, aby do sebe chleba mléko vsáklo. V druhé misce si mezitím přichystáme kuřecí mleté maso, které smícháme nejprve s vejcem, poté k němu přidáme nasekanou petržel a další koření, tedy sůl, provensálské bylinky, pepř a papriku. Přidat můžeme ještě česnekový prášek nebo česnek čerstvý, který prolisujeme. 

Vytvarujeme si malé kuličky, které budou mít bodlinky

Obě mísy poté smícháme a pečlivě promícháme. A to hlavně proto, aby došlo ke spojení chleba a mletého masa. Mezitím si uvaříme rýži, kterou připravíme podle návodu uvedeném na obalu. Na pánvi si připravíme olej, který rozehřejeme tak, aby se na něm dalo smažit. Jakmile je dostatečně rozpálený, orestujeme na něm cibuli, ke které můžeme přidat trochu papriky pro chuť. Do pánve poté přidáme nakrájená rajčata a celou ji osolíme. 

Fotografie: Pexels

Ze směsi mletého masa a chleba vytvoříme malé kuličky a to pomocí našich rukou. Ty poté jednoduše obalíme v rýži, která se nám mezitím uvařila. Jakmile máme tyto malé masové kuličky připravené, umístíme je do pánve s rozehřátým olejem. Nejprve je lehce osmažíme a poté vložíme do pánve se směsí s rajčaty. Tuto pánev přikryjeme a celý pokrm dusíme na mírném ohni po dobu 30 minut. Jakmile máme jídlo hotové, jednoduše jej servírujeme. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]