Výborný recept jako z restaurace: Babiččino obalované mleté maso plněné sýrem. Zachutná celé vaší rodině

Spoustě lidem docházejí nápady na recepty. Často si lámou hlavu s obědy i večeří. Pro tyto lidi může být řešením právě tento výborný recept.

Hodně lidí se již setkalo se situací, kdy neví, jaké nové jídlo vymyslet k obědu nebo večeři. Důvodem ke změně jídelníčku bývá často to, že lidem již nechutnají jídla, které vařili po celou dobu. S pomocí tohoto relativně jednoduchého receptu docílíte zajímavé změny, kterou jistě oceníte nejenom vy, ale všichni členové vaší rodiny, kteří toto jídlo ochutnají.

Co budete potřebovat

  • 2 kg mletého masa
  • 2 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce k masu a další vejce k obalování
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • koření dle chuti
  • strouhanka
  • 650 g tvrdého sýra
  • mouka

mleté maso plát

Příprava je velmi jednoduchá

Tento pokrm je velice jednoduchý na přípravu. Vezměte si dostatečně velikou mísu, do které vložte mleté maso. Poté si nakrájejte červenou cibuli nadrobno a přidejte jí k masu. Česnek oloupejte a prolisujte jej k masu a cibuli. Dále přidejte 2 rozklepnutá vejce, sůl, pepř a koření dle vaší chuti. Vše důkladně promíchejte.

maso, sýr a folie

Maso lehce zamrazte

Po důkladném promíchání je na čase maso připravit k zamrazení. Připravte si tedy potravinářskou fólii, kterou si rozložte pečlivě na rovnou plochu. Na tuto fólii poté dejte maso tak, aby bylo rovnoměrně rozložené.

mleté maso, válečky

Následně si hrubě nastrouhejte tvrdý sýr. Nastrouhaným sýrem maso posypte. Pak už zbývá jen zavinout maso do fólie tak, aby bylo ze všech stran zabaleno. Takto zabalené maso dejte na přibližně 3 hodiny do mrazáku.

mleté maso a sýr

Recept máte skoro hotový

Maso vyndejte z mrazáku a nakrájejte na stejně veliké plátky. Připravte si mouku, rozšlehejte vejce a nachystejte strouhanku. Všechny plátky pečlivě obalte. Poté už stačí tyto masové kousky jen usmažit. Do dostatečně veliké pánve nalijte olej a zapněte plotýnku.

Nechte olej rozehřát a pak do něj vložte plátky. Osmažte je ze všech stran do zlatova a máte hotovo. Ideální přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. Díky tomuto receptu bude celá vaše rodina určitě nadšená.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*