Karbanátky s kefírem podle receptu z drahé restaurace. Maximálně šťavnaté a bohaté na chuť, přitom za pár kaček

placky smažení maso

Kuřecí řízky patří mezi velmi oblíbená jídla. Když je však uděláte z mletého masa podle tohoto receptu, poznáte řízky úplně jinak, než jste byli doposud zvyklí.

Někteří lidé si nedokáží představit nějakou slavnostnější večeři bez bramborového salátu a řízku. Nezáleží na tom, zda se jedná o kuřecí či vepřový, každopádně je řízek velmi oblíbeným pokrmem. Spoustě lidí se však stává, že po dosmažení je řízek suchý a požitek z jídla pak nenaplní očekávání. To se vám díky tomuto receptu však stát nemůže.

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého masa
  • 200 g kefíru
  • 1 ks cibule
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • pepř a další koření dle chuti
  • 100 g mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • rostlinný olej na smažení

maso

Příprava masa je základ

Vezměte si dostatečně velkou misku, dejte do ní mleté maso, ke kterému přidejte jedlou sodu, kefír, vejce, sůl a cukr. Cibuli poté do směsi propasírujte pomocí mlýnku na maso a vše důkladně promíchejte, ať se vám všechny chutě krásně spojí. Následně do mletého masa přidejte mouku a pomocí rukou maso řádně prohněťte, aby se vám netvořily hrudky.

placky na pánvi

Řízky osmažte na pánvi

Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Z mletého masa tvořte přibližně stejně velké kusy masa a položte je na rozpálený olej tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Z obou stran pak jednotlivé kousky smažte přibližně 10 minut, ať se vám vytvoří zlatavá chutná kůrka. Po dosmažení řízky z pánve vyndejte a už budou připraveny k servírování.

řízky

Příloha je na vás

Poté, co máte maso hotové, je na čase jej naservírovat na stůl k nějaké příloze. Vhodná příloha je pouze dle vašich preferencí. Někdo k tomuto masu má rád bramborový salát či brambory. Skvělým doplňkem je však i jakákoliv obyčejná smetanová omáčka, se kterou tyto mleté řízky chutnají také velmi dobře.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]