Smažák v houskovém bramboráku: Zní to super a chutná ještě líp

toast se sýrem a šunkou

Pokud se rádi odměníte nějakým dobrým jídlem, je tento recept přesně pro vás. Díky němu si totiž připravíte naprostou lahůdku, na kterou nezapomenete.

Sýry patří všeobecně mezi oblíbené potraviny u spousty lidí. Někteří jsou dokonce schopní jíst sýry samotné, bez přikusování nějakého pečiva či v kombinaci s něčím jiným. Hodně lidí také rádo sýry konzumuje například k vínu. Pokud však chcete něco, co vás zaručeně na talíři potěší, zkuste si připravit tento báječný pokrm, na který je kromě sýrů potřeba jen pár dalších surovin.

Co budete potřebovat

  • 4 hladké hamburgerové bulky
  • 4 plátky toastového sýra
  • 2 plátky šunky
  • 4 plátky sýra raclette
  • pomazánkové máslo

Příprava je velice snadná

Při přípravě tohoto pokrmu se opravdu moc nezapotíte, jelikož vám zabere jen pár minut a spotřebujete jen velmi málo ingrediencí. Pro začátek si tedy rozřízněte hamburgerové bulky napůl. Poté je otočte tak, aby drobenka byla nahoře. Tím docílíte toho, že výsledný recept bude připomínat placky či například tousty plněné sýrem a šunkou.

Naplňte bulky náplní

Na bulky poté rozprostřete plátky toastového sýra, na který vzápětí rozložte také poloviny plátků šunky. Následně na šunku ještě přidejte plátek raclette sýra a přiklopte druhou polovinou bulky. Po přiklopení musíte mít drobenky neboli středy bulky směrem ven, nikoliv dovnitř jako tomu bývá u hamburgeru. Poté pomocí válečku výsledný toast lehce rozválejte, aby byl o něco placatější.

sýr raclette
Fotografie: Pixabay

Vše nakonec opečte

Jako zakončení tohoto skvělého receptu je ještě zapotřebí jednotlivé toasty opéct. Na to vám bude stačit nějaká střední pánev. Jednotlivé toasty potřete máslem, a poté je dejte na pánev lehce opéct. Na pánvi byste je měli opékat dozlatova, abyste dosáhli té nejlepší možné chuti. Tento pokrm se hodí ideálně jako snídaně, svačina i večeře.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*