Lahodné buchty plněné kondenzovaným mlékem mile překvapí. Na ty plněné tvarohem a povidly zapomenete

nadýchané buchty

Pečené domácí buchty jsou ideálním dezertem k ranní snídani i odpolední kávě. S pomocí tohoto receptu vytvoříte tak chutné buchty, že je budete chtít jíst pořád dokola.

Obyčejné buchty jsou občas velice zajímavým dezertem, který je mezi některými lidmi opomíjený. Přitom se pro spoustu lidí může jednat o velice lahodný dezert vhodný jako sladký doplněk ke kávě. S pomocí tohoto receptu se vám podaří udělat velice chutné buchty s naprosto nečekanou a lahodnou náplní, která zachutná každému, kdo je od vás ochutná.

Co budete potřebovat

  • 400 g mouky
  • 1 vejce
  • 200 g teplého mléka
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 50 g másla
  • 7 g droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 30 g cukru na drobenku
  • 30 g mouky na drobenku
  • 15 g másla na drobenku

Nejdříve připravte těsto

Do dostatečně veliké misky nalijte teplé mléko, ke kterému přidejte droždí a 1 lžíci cukru. Vše důkladně promíchejte a přidejte 3 polévkové lžíce mouky, kterou předtím prosejte přes sítko. Opět celou směs důkladně promíchejte a nechte přibližně 20 minut odležet, aby mohlo působit droždí spolu s ostatními ingrediencemi.

Dokončete přípravu těsta

Dokončete těsto tím, že do odleželé směsi přidáte rozpuštěné máslo, vejce, cukr a sůl. Tuto směs míchejte do hladka a postupně do ní přidávejte rostlinný olej a mouku, dokud hladké konzistence nedosáhnete. Pak už jen posypte stůl moukou a vypracujte hnětením těsto. Těsto dejte opět do mísy, kterou předtím vymažete olejem, přikryjte jí potravinářskou fólií a nechte 30 minut opět uležet.

buchty
Fotografie: Pixabay

Vytvarujte a naplňte buchty

Nakonec si těsto rozdělte na 12 stejných částí, ze kterých uděláte kuličky. V každé kuličce poté vyrobte jamku, kterou naplníte kondenzovaným mlékem a kuličku opět uzavřete. V malé mističce poté smíchejte mouku s cukrem a máslem tak, aby vznikla drobenka. Buchty poté dejte do zapékací mísy, posypte drobenkou a dejte do předehřáté trouby na 180 °C. Za 20 minut zapékací mísu vyjměte a máte hotovo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*