Vyzkoušejte věnečky z odpalovaného těsta. Jejich chuť je přímo snová

Pokud nevíte, co byste mohli tentokrát udělat za dobrotu, je zde lehká odpověď. Věnečky z odpalovaného těsta totiž zvládne naprosto každý.

Patříte mezi ty, co milují dezerty a dobroty z odpalovaného těsta? Tak to jste potom na správné adrese. Jelikož tento recept na smažené věnečky nadchne naprosto každého. Navíc, díky tomu, že je budete smažit a nikoliv péct, budou mnohem více chutnější a křupavější. Ani si nemusíte dělat starosti s tím, pokud nemáte cukrářský sáček pro nanášení těsta. Postačí vám obyčejná PET lahev.

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • 300 mililitrů studené vody
  • 200 gramů hladké mouky
  • Půl lžičky soli
  • Půl lžičky krupicového cukru
  • Tři lžíce rostlinného oleje
  • Jedno balení vanilkového cukru
  • Menší hrnec
  • Potravinovou fólii
  • Menší PET lahev
  • Nůž a zapalovač
  • Pánev
  • Papírové utěrky

Nejprve si vezměte vámi zvolený hrnec a nalijte do něj studenou vodu. Přidejte k ní rostlinný olej a dejte na oheň, dokud jej nepřivedete k bodu varu. V tomto momentě přisypejte sůl, vanilkový a krupicový cukr a úplně nakonec i hladkou mouku. Všechno dohromady stále míchejte, dokud vám nevznikne pevně držící odpalované těsto.

Pokud jej děláte poprvé, tak se neděste- To, že je těsto hotové poznáte tak, že se vám začne samo odlepovat od kraje hrnce. Teď už můžete plyn vypnout, hrnec odstavte a nechejte těsto vychladnout. Jakmile budete mít hotovo, tak jej vytáhněte z hrnce. Rukama těsto postupně vyválejte a prohněťte. Následně si vezměte potravinářskou fólii a do té těsto zabalte a nechejte chvíli odležet stranou.

Věnečky budou lahodné naprosto s čímkoliv

Pokud zrovna nemáte na spěch, tak jej můžete odložit i na delší dobu, ale vystačíte si i s tou chvilkou, ve které si připravíte PET lahev na použití. Ptáte se jak? Vezměte si nůž a ten nažhavte pomocí zapalovače. Díky tomu vám půjde do víčka jednoduše udělat hvězdicový otvor, který potřebujete. Flašku naplňte těstem, přišroubujte víčko a pomocí pevného stlačení na konci můžete začít tvořit věnečky.

Dbejte na to, abyste měli okraje dobře spojené k sobě. Teď už vám jen zbývá rozpálit si olej na pánvi a věnečky v něm smažit dozlatova z obou stran. Pak je pokládejte na papírové utěrky, díky čemuž zajistíte, že z nich okape přebytečný tuk a nebudou zbytečně mastné. Nechejte je zchladnout a podávat můžete například se skořicovým cukrem ke kávě. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]