Z čokolády a mléka už jedině tyto řezy na plech od tety Blanky. Vysloužila cukrářka a školní kuchařka sdílí ten nejúžasnější recept

Tento dezert si díky své jednoduchosti zaručeně zamilujete. A všichni, kteří ho ochutnají, budou chtít recept.

Každá žena má ráda recepty, u kterých nemusí strávit několik hodin v kuchyni. A to především, když se jedná o pečení dezertů. K tomu všemu na něj nebudete potřebovat moc ingrediencí, takže když budete čekat návštěvu, určitě vyzkoušejte tento dezert. Jeho konzistence je také velmi zajímavá. Můžete si být jisti, že bude mít velký úspěch.

Co budete potřebovat

Na tento dezert opravdu není potřeba moc ingrediencí, většinu z nich budete mít určitě doma. Takže si připravte pouze:

  • 900 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 450 g tučné zakysané smetany
  • 10 g vanilkového cukru
  • 25 g želatiny a 0,5 šálku mléka

Čokoládová vrstva

  • 2 tyčinky čokolády
  • 10 polévkových lžic mléka
  • 50 g másla
Fotografie: Pexels

Nic na tom není

Nejprve si zalijte želatinu studeným mlékem a nechte 15 minut nabobtnat. Mléko si zahřejte do teplého stavu a smíchejte s vanilkou a cukrem. Poté přiveďte hmotu k varu, po částech přidejte zakysanou smetanu a promíchejte. Jakmile se homogenní hmota začne vařit, okamžitě sundejte pánev ze sporáku. Je to velmi důležité, takže dávejte pozor.

Vlijte želatinu a míchejte, dokud nebude směs úplně hladká. Tuto hmotu nalijte do formy, dejte vychladit na 3 – 4 hodiny do lednice. Na polevu si ohřejte mléko, přidejte kousky čokolády a hmotu zamíchejte. Sundejte ze sporáku a přidejte máslo, promíchejte. Čokoládou přelijte dezert a dejte zpět na 1 hodinu do lednice. Poté už jen můžete přendat na talířky a a podávat. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]