Babiččina bábovka BEZ vajec a BEZ mléka podle výjimečného receptu. Můžu ji ujídat i po desáté hodině večer a nepřiberu ani deka!

Milovníci rychlých receptů a sladkých dezertů si mohou doma připravit tuto velmi jednoduchou bábovku, kterou máte za malou chvíli hotovou. Nabídnout ji můžete i nečekané návštěvě.

Někteří lidé chtějí v kuchyni trávit co nejméně času a vaření nebo pečení není jejich oblíbenou činností. Pro takové lidi se velice hodí recepty, které jsou snadné a rychlé. Občas se jim totiž může stát, že si zrovna nemohou žádné jídlo objednat a musí si tím pádem poradit jinak. V některých situacích vás může překvapit i nečekaná návštěva, kterou je potřeba něčím pohostit. Jedním z řešení je připravit bábovku, do které nemusíte přidávat mléko ani vejce.

Ingredience, které budete potřebovat

Kakaové těsto:

  • 4 lžíce kakaa
  • 180 gramů polohrubé mouky
  • 150 gramů krupicového cukru
  • 240 ml horké vody
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • vanilkové aroma podle chuti
  • špetka soli

Vanilkové těsto:

  • 100 gramů krupicového cukru
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 240 ml horké vody
  • vanilkové aroma podle chuti
  • 60 ml slunečnicového oleje
Fotografie: Freepik

Příprava rychlé bábovky

Mezi nádobím si najděte dvě velké mísy, ve kterých začněte připravovat obě těsta. Nejprve si v jedné smíchejte suché ingredience na kakaové těsto a ve druhé na vanilkové. Ve třetí misce si nezapomeňte rozšlehat horkou vodu se slunečnicovým olejem a vanilkovou esencí. Tuto tekutou směs pak přidejte k těstům.

Fotografie: Pixabay

Jakmile budete mít smíchány suché a mokré ingredience, vše důkladně promíchejte a dbejte na to, aby ve směsi nebyly hrudky. Měla by vám vzniknout dvě hladká a polotekutá těsta. I přesto, že do těsta se nepřidává mléko ani vejce, tak bude výsledek chutný a nemusíte se obávat, že by se něco zkazilo. Až budete mít umícháno, můžete pokračovat k dalšímu postupu.

Připravte si formu na bábovku

Nyní je potřeba, abyste si našli formu na bábovku a vymazali jí máslem. Stěny bábovky také nezapomeňte vysypat strouhankou. Poté dovnitř střídavě lijte vanilkové těsto a na to opět kakaové. Díky tomuto střídání vám po dopečení vznikne velice hezky promíchaná bábovka, která nejen dobře vypadá, ale také výborně chutná.

Fotografie: Unsplash

Troubu si předehřejte na 170 °C a až v ní bude požadovaná teplota, dejte dovnitř péct bábovku. Tu nechtě v troubě přibližně 35 minut a špejlí poté vyzkoušejte, zda je již hotová. Až bude hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.

Před podáváním ji posypejte moučkovým cukrem a nezapomeňte k ní uvařit horkou kávu nebo čaj. Pro ještě lepší chuť můžete při další přípravě do těsta přidat ovoce.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]