Domácí piškoty jako od profesionálního cukráře! Jednoduché, cenově dostupné a chutné tak, že se budete olizovat až za ušima

cukrářské piškoty

Cukrářské piškoty jsou velmi oblíbeným druhem sušenek, který lze použít pro pečení a vytvořit z nich velké množství dezertů. Málokdo ale ví, že je nemusí kupovat, snadno se dají vytvořit i doma.

Domácí piškoty můžeme použít pro tvorbu dalšího, složitějšího dezertu, ale vychutnat si je můžeme i samotné. Jsou nejen velmi nadýchané, ale také chutné a sladké. Rozhodně potěší každé dítě, ale hodí se i jako menší a originální zákusek ke kávě. Jejich příprava je jednodušší, než by se mohlo na první pohled zdát a není na ně potřeba ani speciálních ingrediencí.

Ingredience potřebné na domácí sušenky:

  • 2 středně velké vejce
  • 130 gramů cukru
  • 170 gramů másla
  • 270 gramů hladké mouky
  • lžička vanilkového cukru
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Postupně si vytvoříme hladkou krémovou hmotu

Na přípravu těsta budeme potřebovat mísu, ve které si nejprve rozbijeme vejce. To následně smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a mícháme. Je zapotřebí hmotu míchat tak dlouho, dokud se jednotlivé krystalky cukru nerozpustí. Jakmile je mámě rozpuštěné, do směsi přidáme také mírně rozehřáté máslo. Jako poslední do směsi přidáme také prosetou mouku a prášek do pečiva.

cukrářské piškoty těsto

Vypracujeme husté a lepivé těsto

Pomocí hnětení v míse vytvoříme husté těsto, které si následně přendáme do cukrářského sáčku s velkým otvorem. Na plech umístíme pečící papír a postupně na něj budeme vymačkávat piškotovou hmotu. Zde se nekladou meze naší fantazii, můžeme tvořit malá kolečka a upéct si tak klasické piškoty, také ale z těsta můžeme vytvořit válečky a upéct piškoty cukrářské.

rolka s marmeládou

Sladká ČSSR rolka s marmeládovou náplní. Před 60 lety ji milovala celá Praha, dnes se slavný recept dostal na internet

piškoty hotové

Plech umístíme do trouby a čekáme

Plech posetý různými tvary z těsta umístíme do předem vyhřáté trouby. Těsto v troubě pečeme po dobu 10 až 15 minut, ideálně na 180 stupňů. Jestli jsou sušenky již hotové, poznáme podle toho, že trochu nabydou a změní svoji barvu. Po vyndání z trouby je dobré jednotlivé kousky ještě pocukrovat moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Zdroj: Souspark

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*