Krásně nadýchané kynuté buchty s karamelkami a tvarohem: Speciální fígl na vynikající těsto mé babičky

Jestliže nemáte zkušenost s přípravou kynutého těsta, ale rádi byste z něj vyzkoušeli například kynuté buchty, vyzkoušejte si tento jednoduchý recept, který zvládne každý začátečník. 

Většinou si na kynuté těsto troufnou pouze zkušenější kuchařky, které již vědí, jak pracovat s určitými ingrediencemi nebo jak si poradit s jakýmkoliv problémem v kuchyni. Pokud byste chtěli také vyzkoušet nějaké jednodušší kynuté těsto, zkuste tento recept, jež je vhodný i pro začátečníky.

Potřebné ingredience na kynutou buchtu

  • 1,5 kg hladká mouka
  • 5 ks vajec
  • 3 sklenice mléko
  • 1 sklenice cukr
  • 42 g čerstvé droždí
  • 200 g máslo
  • špetka soli
  • moučkový cukr dle potřeby

Náplň:

  • plnotučný tvaroh
  • karamelky

Postup přípravy kynuté buchty

Připravte si všechny potřebné ingredience a poté dejte ohřát mléko, v němž budete rozpouštět droždí. Až se droždí rozpustí, přidejte do směsi lžíci cukru a lžíci mouky. Poté vše důkladně promíchejte a nechte na teplém místě odstát asi na 15 minut. Na povrchu by se měly začít objevovat bublinky, což je dobré znamení toho, že recept děláte správně.

Fotografie: Pexels

Do další misky si nasypte cukr, mouku, špetku soli a poté suroviny promíchejte. K těmto ingrediencím přidejte vajíčka, změklé máslo a také aktivovaný kvásek. Vše je potřeba zpracovat rukama. Jakmile budete mít těsto zpracované, rozdělte jej na čtyři stejně velké kousky.

Zpracujte těsto válečkem

Hned poté, co si těsto rozdělíte na stejně velké dílky je rozválejte válečkem na kulaté placky, které by měly být přibližně 1,5 cm široké. Tyto placky následně rozkrájejte stejným způsobem, jako kdybyste krájeli pizzu. Poté byste měli získat 8 stejně velkých trojúhelníkových dílků. Na každý dílek naneste trochu náplně, kterou může být buď těsto nebo kousek karamelky.

Fotografie: Pixabay

Abyste mohli vše dát péct, vyložte si plech pečícím papírem a předehřejte si troubu na 180 °C. Všechny kousky skládejte na plech s mírným rozestupem. V malé misce si vyšlehejte jedno vajíčko a silikonovou štětkou potřete povrch každé zamotané buchty. Ty nakonec posypte cukrem nebo mákem. V troubě vše pečte po dobu 25 minut a po dopečení je nechte vychladnout, než se pustíte do jejich konzumace.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]