Vyzkoušejte si udělat tento vynikající krémový dort. Už nebudete chtít péct nic jiného

Jakmile ochutnáte tento dort, rozhodně si ho zamilujete. Je totiž opravdu neskutečně skvělý a lahodný. Zkuste ho.

Pokud vás nebaví stále péct ty stejné věci, rozhodně byste si měli vyzkoušet upéct tento dort. Je velmi lahodný a především jednoduchý na přípravu. Zvládne ho i začátečník, takže neváhejte, a jděte si ho připravit. Je ideální na různé oslavy, nebo i jen tak na nedělní odpoledne. Všichni z něj budou nadšení.

Co budete potřebovat

Korpus

  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 80 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 30 g kakaového prášku
  • 190 g mouky

Krém

  • 200 ml mléka
  • 15 g kakaového prášku
  • 550 ml smetany
  • 50 g moučkového cukru

Poleva

  • 250 ml tekuté smetany
  • 200 g hořké čokolády

Je to velmi jednoduché

Nejdříve si smíchejte vejce s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, dokud nezískáte světlý krém. Postupně začněte vmíchávat mléko, olej a prosátou mouku spolu s kakaem a práškem do pečiva. Těsto dejte na plech o rozměrech 23 × 30 cm a předtím si ho vymažte olejem. Plech dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 20 minut.

Nyní si nalijte do hrnce mléko spolu s kakaem a dejte na sporák. Přiveďte k varu a dobře promíchávejte. Vyjměte upečený korpus z trouby a propíchejte vidličkou. Nyní na to nalijte horké mléko s kakaem. Nechte úplně vychladnout. Šlehačku smíchejte s 50 g moučkového cukru a výsledný krém dejte na korpus.

A máte skoro hotovo

Nyní si do horké smetany dejte čokoládu a dobře promíchejte. Nechte vychladnout a poté to nalijte na krémovou vrstvu. Tento dort si dejte do lednice aspoň na 4 hodiny. Podávat můžete třeba ke kávě a nebo jen tak, na snídani. Uvidíte, že vám bude opravdu hodně chutnat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]