Luxusní dezert z BeBe sušenek bez pečení. Pochutná si na něm celá rodina i návštěva

nepečený dezert

Nepečené dezerty se staly oblíbenými mezi lidmi, kteří neradi pečou. Kvůli tomuto dezertu nemusíte předehřívat troubu a utrácet tak peníze za energie.

Pokud dostanete o víkendu nebo v práci po obědě chuť na něco sladkého, tak se určitě můžete vydat do obchodu pro něco dobrého nebo si něco můžete připravit doma a poté si na tom kdykoliv pochutnat. Tento dezert vám nezabere mnoho času při přípravě a je na něm velmi dobré to, že jej budete mít za chvíli hotový, aniž byste jej pekli.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto dezertu budete potřebovat několik surovin. Mezi nimi se nachází tyto potraviny:

  • 250 g sušenky
  • čokoláda
  • 4 ks vejce
  • 100 g pistácie
  • 160 g cukr
  • 100 ml káva
  • 140 g mouka
  • 1100 ml mléko
  • citronová kůra

Příprava dezertu není složitá

Až si nachystáte všechny suroviny a budete si jistí, že už vám žádné nechybí, vezměte si jako první hrnec a nalijte do něj 1 litr mléka. Následně k mléku přidejte citronovou kůru a mléko v hrnci zahřejte. Pokuste se ale o to, abyste jej nepřivedli k varu. V další mističce si smíchejte cukr s vejci a metličkou ušlehejte dohladka.

vrstvení nepečeného dezertu

Do vyšlehaných vajec s cukrem přidejte prosátou mouku a rukama uhněťte těsto. Poté vezměte hrnec s mlékem a citronovou kůrou a kůru z hrnce vyndejte. Následně přichází na řadu smíchání mléka s těstem, což byste měli udělat v hrnci a poté pomalu ohřívat, aby v hrnci vznikla hustá konzistence.

hotový nepečený dezert

Připravte si kávu

Uvařte si klasickým způsobem rozpustnou kávu a poté ji smíchejte se 100 ml mléka. Do této tekutiny následně namočte všechny sušenky a poté je vyskládejte na plech, na němž budete tvořit tento nepečený dezert. Jakmile budete mít sušenky rozprostřené po plechu, můžete si vzít krém, který jste připravovali v hrnci a část jej nalijte na sušenky. Každou vrstvu krému posypejte strouhanou čokoládou a nadrcenými pistáciemi.

kousek nepečeného dezertu

Dezert máte téměř hotový

Takto na sebe vrstvěte vždy sušenky, poté krém a poté nadrcenou čokoládu s pistáciemi. Poslední vrstva by měla být krémová a na ní opět namletá čokoláda s oříšky. Až budete mít dezert hotový, umístěte jej alespoň na 2 hodiny do lednice, aby stihl vychladnout. Kdo by nechtěl sušenky máčet v kávě, může je pro děti namočit v kakau nebo jiném mléčném nápoji.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*