Celý život krájíte melou špatně. Toto je jediný správný způsob, který zaručí, že si neublížíte

Fotografie: Brateevsky / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Vodní meloun je pro spoustu lidí symbolem letních měsíců. Někteří z nich si však neuvědomují, že existujte tento velmi jednoduchý a efektivní trik pro jeho snadné nakrájení.

V létě volí spousta lidí konzumaci vodního melounu jako velmi chutné osvěžení v horkém počasí. Hodně z nich si však jistě vzpomene na to, jak veliké trápení může být s jeho krájením. Častokrát to nedopadne podle představ a v krajních případech může dojít také k nějakému zranění. S pomocí tohoto absolutně jednoduchého triku už pro vás krájení melounu nebude nikdy noční můrou.

Krájení může být věda

Spousta lidí nemá ráda krájení melounu. Jeho slupka je v některých případech dost tvrdá a může tak natropit spoustu neplechy. Ve většině případů to lidé nějakým způsobem zvládnou nakrájet tak, aby se k lahodné červené dužině dostali. Někteří pak volí také variantu, že meloun pouze rozkrojí na dvě půlky a poté jej pomocí lžičky vydlabávají.

Použijte jednoduchý trik

Vezměte si do ruky nějaký větší nůž, se kterým vám krájení půjde lépe. Meloun rozkrojte na dvě poloviny tak, jak jste zvyklí. Následně si jednu polovinu dejte stranou a tu druhou si položte na krájecí podložku. Meloun však dejte obráceně, abyste neviděli jeho červenou část. Poté pomocí nože začněte opatrně okrajovat slupku tak, abyste se dostali k té červené části.

Tak to tu ještě nebylo! Nakládaný meloun v zavařovačce na zimu: Až ho ochutnáte, tak zjistíte, že chutná lépe než ten čerstvý

Ušetřete si starosti

Jakmile okrájíte slupku, můžete meloun nakrájet stejným způsobem, jako když krájíte cibuli nadrobno. Následně si vezměte dostatečně velkou misku, aby se vám tam celá polovina melounu vešla. Touto miskou ho přikryjte a poté jí převraťte společně s krájecí destičkou. Meloun tak budete mít rovnou naservírovaný v misce a připravený k tomu, abyste si na něm mohli pochutnat.

Zdroj: Pokukaj

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*