Tyto mini věnečky peču každý víkend už 25 let. Chutnají jako z cukrárny, recept je přitom snadný jako facka

plněné kroužky

Pokud chcete pohostit blízké pochoutkou, která jim zaručeně připomene dětské časy, je tento recept tím nejlepším způsobem, jak toho docílit. 

Existuje velká spousta lidí, která má ráda sladké. To může být ve formě sušenek, dortů nebo třeba zákusků. V dnešní době jsou však ceny zákusků již takové, že spousta lidí sladké omezuje. Jestliže se nechcete omezovat, máte možnost si oblíbené pochoutky vyrobit z pohodlí vašeho domova. Příprava vás mnohdy vyjde i levněji a chutněji než zakoupit zákusky v cukrárně. Zkuste si doma vyrobit například tyto skvělé věnečky.

Co budete potřebovat

  • 46 g másla
  • 50 ml vody
  • 50 ml mléka
  • 1 / 4 čajové lžičky cukru
  • 1 / 4 čajové lžičky soli
  • 56 g mouky
  • 2 ks vajec
  • 200 g tvarohu
  • 25 g zakysané smetany
  • 40 ml kondenzovaného mléka
  • moučkový cukr na posypání

Jako první si vytvořte těsto

Připravte si nějaký menší hrnec, který by vám měl stačit. Ingredience jsou vypsané na přibližně 6 věnečků. Do malého hrnce si tedy dejte máslo, vodu, mléko, sůl a cukr. Vše pomalu začněte vařit při mírném ohni tak, aby se vám cukr pořádně rozpustil. Ihned po rozpuštění cukru přidejte do hrnce mouku a po dobu přibližně půl minuty důkladně míchejte. Po uplynutí této doby vypněte plotýnku a sundejte hrnec z plotny. Nechte těsto lehce vychladnout, přidejte ještě 2 vejce a opět důkladně promíchejte.

těsto a sáček

Začněte dělat kroužky

Těsto si dejte do cukrářského sáčku s trubičkou. Vezměte si pečící papír, hrníček a nějakou tužku. Hrníček obkreslete slabě tužkou, abyste měli předlohu pro tvoření věnečků. Následně vezměte cukrářský sáček s trubičkou a podle předlohy začněte tvořit věnečky. Po vytvoření všech věnečků si předehřejte troubu na 190 °C. Pečící papír přemístěte na plech a vložte jej do trouby. V troubě nechte věnečky péct 20 až 25 minut.

hotové věnečky

Naplňte kroužky krémem

Věnečky vyjměte z trouby a po vychladnutí je rozkrojte napůl. Krém si připravíte tak, že v misce s pomocí metličky smícháte tvaroh, zakysanou smetanu a kondenzované mléko. Tuto směs poté vložte do cukrářského sáčku s trubičkou a naplňte vždy spodní polovinu věnečku. Následně už vám jen zbývá přiklopit horní polovinu věnečku. Pro dosažení dokonalé chuti ještě věnečky posypte moučkovým cukrem. V tuto chvíli máte hotovo a vaši hosté se již mohou těšit na výborný zákusek ke kávě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*