Francouzský recept na Napoleonovy řezy: Až ochutnáte ten jemný krém, tak budete štěstím bez sebe

Napoleonův dort patří mezi nejlepší dezerty, jejichž přípravu zvládne každý začátečník v kuchyni. Je sladký, jemný a chutná naprosto skvěle.

Pokud hledáte originální dezert, ale všechny vaše recepty jste již ochutnaly a chcete své přátele protentokrát pořádně překvapit, máme pro vás dobrou zprávu. Napoleonův dort totiž patří mezi ty nejlepší dobroty, které nejenže chutnají naprosto skvěle, ale také nevyžadují žádné speciální zkušenosti. Poradit si s ním proto dokáže každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Chutný recept na Napoleonův dort

Tajemství této chutné receptury spočívá především v jejím jedinečném krému. Díky němu totiž dort získá jemnou, příjemně sladkou chuť, která vykouzli úsměv na tváři i tomu nejnáročnějšímu jedlíkovi. Aby byl váš výtvor co nejpovedenější, snažte se držet jednotlivých kroků uvedených v níže uvedeném postupu. Pro jeho přípravu budete potřebovat následující ingredience:

Pro těsto:

  • Voda
  • Cukr
  • Listové těsto

Pro krém:

  • 1 litr mléka
  • Vanilka
  • 6 ks žloutek
  • 250 gramů cukru
  • 20 gramů škrobu
  • 100 gramů mouky
  • 200 gramů změklého másla

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte listové těsto. To rozložte na plech vyložený pečícím papírem, potřete jej vodou a posypte troškou cukru. Následně jej vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a nechte péct 15 minut.
  • Mezitím, co se vám peče těsto, si připravte misku, přelijte do ní 300 mililitrů mléka, přidejte všechny žloutky a cukr a všechny ingredience pořádně smíchejte dohromady, abyste získali jednolitou směs.
  • Zbytek mléka (700 mililitrů) nyní přiveďte k varu na mírném ohni a přidejte do něj žloutkovou směs. Vše intenzivně míchejte, dokud nevznikne hustý krém, a ten poté nechte stranou vychladnout.
  • Nyní si připravte změklé máslo a vyšlehejte ho do krémové podoby a za stálého míchání do něj postupně vmíchejte vychladlý krém.
  • Upečené těsto rozkrojte na 3 stejné plátky a připravte si vhodnou formu. Do té prvně vložte jeden plátek těsta, naneste na něj vrstvu krému a takto pokračujte, aby poslední vrstvu tvořil opět krém.
  • Připravený dort nakonec ozdobte podle chuti a vložte jej na pár hodin do ledničky, aby získal pevnou strukturu a co nejlepší chuť.
  • Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*