Třívrstevný kremeš podle receptu mé prababičky: Tuto rychlovku za pár kaček miluje každá návštěva

Jakmile ochutnáte tohoto jednoduchého dezertu, okamžitě si ho zamilujete. Připravit ho zvládne naprosto každý, takže na tom nic není.

Pokud nemáte moc v lásce pečení, protože máte pocit, že je to zdlouhavé a zkrátka vás to moc nebaví, určitě si zamilujete tento jednoduchý dezert, který zvládne připravit naprosto každý. Jeho chuť je opravdu lahodná, takže už po prvním ochutnání poznáte, že ho budete dělat tak často, jak jen bude možné. Tak na co ještě čekáte?

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto dezertu toho sice budete potřebovat více, ale výsledek opravdu stojí za to. Takže na nic nečekejte a vyzkoušejte ho. Potřebovat tedy budete:

Těsto

  • 6 bílků
  • 6 lžic cukru
  • 3 lžíce mouky
  • 40 g kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Krém

  • 600 ml mléka
  • 6 žloutků
  • 10 lžic cukru
  • 1 smetana nebo vanilkový pudink
  • 3 lžíce mouky
  • 250 g másla

Pěna

  • 500 ml šlehačky
  • kakao na posypání

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si oddělte žloutky od bílků, vyšlehejte je a ještě přidejte cukr. Smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Vzniklou směs postupně přidávejte k vyšlehaným bílkům a pořádně promíchejte. Hmotu dejte na plech s vysokými stěnami, který ale předtím vyložte pečicím papírem. Dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 10 minut.

V hrnci si ohřejte mléko, přidejte pudink, cukr a mouku prosátou přes síto. Po celou dobu pomalu, ale pořádně míchejte. Díky tomu bude totiž těsto husté a také hladké. Odstavte a poté počkejte, než tato směs vychladne. Tuto hmotu nalijte na upečený dort, přidejte ještě šlehačku a posypte kakaem. No a to je vlastně všechno. Spolehněte se na to, že si všichni pochutnáte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]