Připravte si chutné masové kuličky: Recept je rychlý a jednoduchý

Tento recept na chutné masové kuličky si zamiluje každý milovník dobrého jídla. Příprava není vůbec náročná a výsledek je ohromující.

Pokud máte chuť na něco dobrého, ale nechce se vám stát dlouhé hodiny za sporákem, tyto líné masové kuličky by pro vás mohli být tou správnou volbou. Příprava je opravdu jednoduchá a zároveň k ní nepotřebujete mnoho ingrediencí. Výsledkem je však chutný pokrm, který potěší jak vás, tak i každého člena vaší rodiny. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav.

Líné masové kuličky

Příprava líných masových kuliček je opravdu jednoduchá a nevyžaduje ani příliš velké množství ingrediencí. Výhodou tohoto receptu je také skutečnost, že pokud nemáte některé z obsažených produktů rádi, můžete je snadno zaměnit za jiné. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do vaření. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 600 gramů jakéhokoliv druhu masa (jako nejlepší volba se osvědčilo hovězí)
  • 8 polévkových lžic menších těstovin (tvar vyberte podle vaší preference)
  • Polovina cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř a další koření, které máte rádi
  • 3 polévkové lžíce smetany

Postup pro přípravu:

  • Nejprve je důležité namlít vámi zvolené maso (můžete zakoupit již mleté, ovšem kvalita bude nižší). Jakmile budete mít hotovo, maso osolte, opepřete, přidejte nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a další, vámi oblíbené, koření.
  • Maso pořádně prohněťte, aby se veškeré ingredience mohli vstřebat a vy jste získali tu nejlepší chuť. Pokud chcete experimentovat, můžete vzít ještě polovinu cibule, nasekat jí na kostičky, osmažit a přidat jí do masové směsi – bude potom mnohem chutnější.
  • Nyní přidejte vámi zvolené malé těstoviny, sůl a ještě jednou veškeré ingredience pořádně zamíchejte.

  • Nechte směs chvíli odpočinout a mezitím přiveďte vodu k varu v menším hrnci
  • Z masové hmoty nyní vytvarujte malé kuličky, které posléze vařte ve vroucí vodě asi deset minut.
  • Jakmile budou masové kuličky uvařené vložte je na rozehřátou pánev, přilijte zakysanou smetanu a poduste je dalších deset minut.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud jste postupovali podle jednotlivých kroků, výsledkem by měli být opravdu chutné masové kuličky, které si pro svou jednoduchost a skvělou chuť získali mnoho oblíbenosti. Na receptu je také skvělé to, že můžete jednotlivé ingredience zaměnit za ty, které jsou vám sympatičtější. Jde pouze o vaší fantazii.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]