BEZ PEČENÍ: Rychlovka ke kávě. Nepečená roláda se sušeným ovocem. Italský recept pro každou příležitost

krájení rolády

Nechcete strávit hodinu v kuchyni přípravou sladkého pohoštění? Potřebujete rychlovku ke kávě pro návštěvu? Vyzkoušejte báječný „sušenkový salám“.

Tento jednoduchý dezert určitě nebudete dělat jen jednou. Jeho příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Chuťově se však výborně hodí k odpolední kávě nebo čaji. Navíc můžete náplň obměňovat podle stavu vaší spížky nebo momentálním chutím. Kromě toho vypadá velmi pěkně na talíři a tak jej můžete připravit i na oslavu nebo jinou lepší příležitost.

Co budete na nepečenou roládu potřebovat

  • 80 g sušených meruněk
  • 80 g sušených švestek
  • 100 g rozdrobených sušenek
  • 50–60 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 100 g másla
  • 80-100 g bílé čokolády

Příprava je opravdu jednoduchá

  • Nejprve potřebujeme, aby sušené ovoce trochu změklo. Proto si nachystejte dvě misky s vodou. Do jedné namočte sušené meruňky a do druhé sušené švestky. Nechejte ovoce namáčet alespoň 5 minut, aby dostatečně změklo.

sušené ovoce

  • Ve větší misce rozdrťte 50 g vašich oblíbených sušenek. Mohou to být třeba Bebe sušenky, ale vybrat můžete i jiné. Důležité je, aby neměly žádnou náplň. Zbývající půlku sušenek rozmixujte v mixéru na sypkou směs a přidejte k rozdrceným sušenkám.

drcené sušenky

  • Nyní si na prkénku posekejte vlašské ořechy na menší kousky a přidejte je k sušenkám.

vlašské ořechy

  • Slijte vodu ze sušeného ovoce, nechte trochu osušit a pak ovoce nakrájejte na čtvrtky. Přidejte je také k sušenkám.

sypká směs

  • Nyní si do misky nebo kastrůlku nalámejte bílou čokoládu a misku vložte do většího kastrůlku s vodou. Zapalte hořák a počkejte, než se čokoláda zcela rozpustí.

rozpuštěná bílá čokoláda

  • Stěrkou ji pak z misky přendejte k sušenkám. Celou směs důkladně promíchejte.

směs sušenek

  • Na pracovní linku položte obdélník z alobalu a na něj ještě pruh pečícího papíru. Směs z mísy vyklopte na pečící papír a rozprostřete ji do délky. Pomocí pečícího papíru z ní vytvarujte váleček, který ještě zabalte do alobalu a jeho konce zatočte jako bonbon.

roláda v alobalu

  • Roládu dejte do lednice a nechte alespoň čtyři hodiny chladit. Ideální je však nechat dezert v lednici přes noc. Poté roládu vyndejte a opatrně odstraňte alobal i pečící papír.

pocukrovaná roláda

  • Přes sítko ji posypte z obou stran moučkovým cukrem a rozkrájejte na plátky. A je hotovo. Fantazii se meze nekladou, příště můžete vyzkoušet variantu s jiným druhem sušeného ovoce, přidat mandličky a místo bílé čokolády můžete použít klasickou. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*