Nejlahodnější řezy přezdívané „Princezna Anna“ se staly hitem a není se čemu divit

Pokud máte rádi dorty a chcete si troufnout na trochu náročnější recept, rozhodně je tento pro vás. Jakmile se zakousnete do hotového výrobku, nebudete moci přestat. 

Máte chuť na nějaký pořádný dort a již vás omrzelo si jej kupovat z cukrárny či jiných obchodů? Tento recept je sice trochu těžší, ale to ocení hlavně lidé, které baví pečení a mají to jako dlouholetý koníček. Ale pokud jste začátečníkem, rozhodně to ničemu neuškodí. Aspoň si můžete vyzkoušet nějakou tu výzvu a na pomoc si klidně přiberte šikovnější kamarádku.

Ingredience a postup přípravy těsta

Na těsto budete potřebovat:

  • Sto dvacet pět gramů cukru
  • Padesát gramů mouky
  • Sto padesát gramů mletých vlašských ořechů
  • Pět bílků
  • Jednu špetku soli
  • Mixér
  • Středně velkou mísu
  • Stěrku
  • Plech
  • Pečící papír
Fotografie: Piqsels

Na krém budete potřebovat:

  • Dvě stě gramů másla
  • Sedm set padesát mililitrů plnotučného mléka
  • Sto třicet pět gramů cukru
  • Čtyřicet mililitrů citronové šťávy
  • Šedesát gramů škrobu
  • Jednu čajovou lžičku citronové kůry
  • Pět žloutků
  • Misku
  • Hrnec
  • Potravinářskou fólii
  • Mixér

Na šlehačku budete potřebovat:

  • Dvě stě mililitrů smetany ke šlehání
  • Dvacet pět gramů moučkového cukru
  • Metličku
  • Mixér

Na doplnění budete potřebovat:

  • Tři sta gramů mražených třešní
  • Třicet gramů cukru
  • Hrnec
  • Cedník
Fotografie: Pixabay

Nejprve si vezměte všechna vejce a postupně oddělte bílky od žloutků. Žloutky odložte stranou na pozdější použití a bílky začněte šlehat mixérem, dokud nebudou nadýchané. Poté během šlehání postupně přidávejte cukr a pokračujte, dokud se vám nezačnou tvořit špičky. Bokem smíchejte vlašské ořechy s moukou a do bílků přidejte, s pomocí stěrky míchejte směrem odspoda nahoru.

Po prvním kousnutí budete dezert milovat

Vezměte si plech na pečení a vyložte jej pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a na plech poté nalijte těsto. Rovnoměrně jej rozetřete, aby byla všude stejně tlustá vrstva. Nechejte péct okolo 20 minut a poté vytáhněte a počkejte, než těsto vychladne. Mezitím se můžete vrhnout na přípravu krému. Do samostatné mísy vložte žloutky padesát gramů cukru, důkladně promíchejte. Vezměte si studený hrnec a nalijte do něj mléko, přidejte citronovou kůru, škrob a cukr.

Fotografie: Unsplash

Po promíchání nechejte na ohni mírně prohřát, nesmíte ovšem dojít do bodu varu. Přidejte žloutky, promíchejte a teprve potom můžete nechat provařit, dokud vám směs nezhoustne. Plamen ovšem při tom mějte na minimum. Přidejte citronovou šťávu, sundejte z ohně a zakryjte potravinářskou fólií, dokud směs nevychladne. Do dalšího hrnce vložte třešně a zahřejte, přidejte cukr a vařte. Po pár minutách sceďte a nechejte stranou.

Fotografie: Unsplash

Vezměte si změklé máslo, s mixérem jej vyšlehejte, přidejte citronový krém a opatrně promíchejte. V samostatné míse smíchejte smetanu s moučkovým cukrem za pomoci mixéru. Upečené těsto rozkrojte na dvě části. První část namažte krémem, poklaďte polovinou třešní, zakryjte druhou částí těsta, postup opakujte a na vrch ozdobte šlehačkou a posypejte vlašskými ořechy, které předtím nasekáte nadrobno. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]