Ke kávičce už nepeču nic jiného: Za tyto kosočtverce plněné vanilkovým krémem a posypané kokosem neutratím skoro nic a hotové je mám raz dva

Pokud máte rádi sladké a pečení je součástí vašeho každodenního života, rozhodně oceníte si pro jednou upéct něco, za co skoro nic neutratíte. 

Sladké dezerty jsou prostě úžasné. Už samotný proces, kdy je pečete, je vlastně taková relaxační činnost, která vás po náročném dni uvolní. Pečení je prostě zábava a kolikrát se při něm naučíte i něco nového. A pokud k sobě navíc přiberete i ostatní členy domácnosti, vznikne z toho taková zábavná rodinná aktivita, jež všechny sblíží.

Ingredience a postup přípravy těsta

Na těsto budete potřebovat:

  • Sto padesát gramů cukru
  • Šest set gramů mouky
  • Čtyři vejce
  • Sto padesát mililitrů oleje
  • Deset gramů prášku do pečiva
  • Dvanáct gramů vanilkového cukru
  • Dvě polévkové lžíce kakaa
  • Jednu špetku soli
  • Dvě polévkové lžíce mléka
  • Hlubokou mísu
  • Metličku
  • Váleček
  • Vidličku
  • Pečící papír
  • Plech
  • Špejli

Na ozdobu budete potřebovat:

  • Med či marmeládu
  • Strouhaný kokos

Vezměte si hlubokou mísu a rozklepněte do ní vejce, ke kterým poté přidejte moučkový cukr, sůl a vanilkový cukr. S pomocí metličky vše vyšlehejte do hladka, dokud se vám ingredience nespojí dohromady. Pomalu přilévejte rostlinný olej a stále míchejte. To samé proveďte následně i s moukou a poté práškem do pečiva. Po použití metličky těsto ještě zpracujte rukama do takové „hroudy“.

Recept máte rychle a levně hotový

Těsto rozdělte na dvě stejně velké části a jednu nechejte v míse. Přidejte do ní kakao a zapracujte, čímž vytvoříte těsto s hnědým odstínem. Poté obě části rozdělte ještě na dvě stejně velké. Rozložte si pečící papír a na ten nejdříve položte světlou část, tmavou, druhou světlou a završte tmavou. Vytvořte z nich rukama placky a poté je s válečkem rozválejte na středně tlustý plát.

Povrch propíchejte vidličkou a i s pečícím papírem přemístěte na plech. Troubu rozehřejte na 180 stupňů a dejte péct na cca 20 minut. Během toho těsto hlídejte a ověřujte, jestli už náhodou není. Na to vám skvěle poslouží špejle, kterou zapíchnete do středu. Pokud ji vytáhnete čistou, těsto máte dopečené.

Nyní už vás vlastně nečeká moc práce, což je další výhoda tohoto receptu. Nemusíte nic řezat ani podobně, jednoduše dezert potřete medem či vaší oblíbenou marmeládou a zasypejte strouhaným kokosem. Dezert je v tomto momentě hotový, stačí jen nakrájet na libovolně tvary a můžete podávat. Skladujte v lednici. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]