Jak připravit neskutečně měkké a šťavnaté maso: Vaření nebo smažení s vývarem funguje na kuřecí, hovězí i vepřové

Fotografie: Depositphotos

Jakmile začnete používat tuto metodu, uvidíte, že vaše maso bude vždy měkké a šťavnaté. Zajisté si pochutnáte – vyzkoušejte to.

Asi každý, kdo někdy v kuchyni dělal maso, ví moc dobře, že jeho příprava není vůbec jednoduchá. Často je totiž suché nebo tvrdé a jakmile ho ochutnáte, hned přestanete mít na to jídlo chuť. Vyzkoušejte proto tento jednoduchý trik, díky kterému bude vaše maso měkké a šťavnaté. Také bude mít naprosto jedinečnou chuť.

Opravdu to funguje

Tento jednoduchý trik se dá nejlépe použít s jídly, jako jsou těstoviny nebo rýže s kuřecím masem, ale dá se skvěle použít i s vepřovým nebo hovězím masem. Jedná se totiž o jednu malou změnu a také použití speciální přísady. Právě díky tomu nebude vaše maso suché. Kousky masa si nejprve osmažte a nebo jen uvařte. Trik je v tom nepoužívat vodu. Je mnohem lepší ji nahradit nějakým vývarem.

Pokud nemáte zrovna po ruce vývar, bude vám bohatě stačit i bujón nebo kostka. Rozpusťte ji v horké vodě a zalijte tím maso. Poté pokračujte ve vaření tak jako normálně. Když totiž přidáte vývar a nebo kostku při vaření masa, výrazně tím zlepšíte jeho chuť. A nejen chuť, také konzistenci. Rozhodně to vyzkoušejte, budete velmi spokojení.

Fotografie: Pexels

Co byste ještě měli vědět

Když si nesprávně připravíte maso, nemusí to mít vliv jen na jeho chuť a vzhled, ale také na vaše zdraví. Mnoho lidí například oplachuje dlouho maso úplně zbytečně. To totiž nijak nezlepší jeho kvalitu a ani nezvyšuje jeho bezpečnost. Při oplachování masa vlastně roznesete mikroorganismy po celé kuchyni. Častou chybou je také rozmrazování masa ve vodní lázni. Nejlepší způsob, jak rozmrazit maso, je dát ho přes noc do lednice.

Zdroj: Gotowanie