Voda z vaření těstovin nepatří do dřezu. Lze ji využít v domácnosti i na zahradě

Voda z těstovin, která vznikne po jejich uvaření, končí ve většině domácností ve dřezu. Je to však velká chyba. Voda po uvaření těstovin by se rozhodně vylévat neměla. Proč? Má mnoho praktických použití. Až je zjistíte, můžete si být jisti, že tekutinu vylévat přestanete. Důvody jsou zřejmé.

Na zalévání

Proč zalévat rostliny jenom čistou vodou, když na ni využijete tu z těstovin. Je to vhodné jak proto, že s vodou neplýtváte, tak proto, že rostlinám dokonce i prospějete.

Na plevel

Nepoužívejte na plevel chemii, která je pro lidské zdraví nebezpečná. Je lepší použít přírodní metodu, kterou nabízí i voda z těstovin. Použití je snadné. Stačí ji dát do rozstřikovače a nastříkat na daná místa.

Na nádobí

Voda z těstovin se dá použít také na mytí nádobí. Budete překvapeni, jak snadno dokáže rozpouštět nečistoty a jak snadno odstraníte vše, co na nádobí nemá být. Jak na talířích, tak v hrncích.

Na úklid

Tato voda se hodí také na běžný úklid domácnosti. Pokud jsou materiály, na které se hodí skutečně nejvíce, je to stoprocentně dřevo, je to také nerez a zapomenout nelze ani na keramiku.

Na vaření

Ano, voda z těstovin se dá využít také na vaření. Třeba při přípravě omáček na těstoviny. Když použijete tuto vodu a ne čerstvou z kohoutku, tak toto jídlo získá lepší konzistenci i chuť.

Na zeleninu

Pokud potřebujete namočit zeleninu, jako je čočka, hrách, cizrna nebo pohanka, tak můžete použít tuto vodu. Jak proto, že prospějete chuti, tak i proto, že následně zlepšíte trávení daných pokrmů.

Na pečení

Máte recept, do kterého se při přípravě těsta dává běžná voda? Pokud ano, zaměňte tuto běžnou vodu právě za vodu z těstovin. Uvidíte, jak se zlepší konzistence i chuť těsta.

Na vaření v páře

Pokud chcete zkusit tuto metodu zdravé přípravy, použijte tuto vodu. Jak proto, že jídlo můžete připravovat už při vaření těstovin, tak proto, že nebudete nijak plýtvat.

Na husté polévky

Máte takové rádi? Nemusíte je tolik zahušťovat moukou nebo jíškou, když použijete vodu z těstovin. Ta totiž krémovité konzistenci dokáže napomoci sama od sebe.

Na nohy

Pokud vás bolí, připravte si pro ně lázeň. Stačí ještě teplou vodu po vaření nalít do lavoru a do něho si nohy na pár desítek minut namočit. Bude to dokonalá úleva.

Na vlasy

Skvělý způsob, jak prospějete své kráse. Vaše vlasy budou jak krásné, tak i zdravé. Stačí si je vodou pravidelně oplachovat a tu do nich vmasírovat. Jednoduché.

Fotografie: Pixabay, iStock

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]