Recept na německou detoxikační zelnou polévku. Zlepšuje zdraví

zelná polévka na jiný způsob

Polévky se kdysi staly oblíbenými a jejich popularita ani dnes neklesá. Pokud milujete zelnou polévku, zkuste ji uvařit tak trochu jinak a vyzkoušejte tento recept.

Někteří lidé polévky milují a jiní je nesnáší. Ti, kteří je mají rádi, je jedí z různých důvodů. Někdo proto, že mu jednoduše chutnají, další lidé díky nim hubnou a ostatní vědí, že to nejsou finančně náročná jídla, takže i v případě nouze si je mohou dopřát. Tak jako tak, polévky bývají plné zeleniny a dokážou příjemně zahřát. Jestliže byste si rádi vyzkoušeli zelnou polévku, která se vaří s trochu jinými surovinami, než je obvyklé, zkuste si tento recept.

Ingredience, které budete potřebovat

Na přípravu této polévky budete potřebovat tyto suroviny:

  • 2 ks mrkev
  • svazek bylinek
  • 2 ks cibule
  • 100 g zakysaná smetana
  • 1 / 2 čajové lžičky soli
  • 2 ks vejce
  • 1 / 2 mletý černý pepř
  • 50 g nudle
  • 2 ks sladká paprika
  • 1,8 l vody
  • 500 g brambory

Zpracování zeleniny zabere nejvíce času

Hned ze začátku se pusťte do té práce, která vám zabere nejvíce času. Nejprve si tedy omyjte a oloupejte mrkev a poté ji na struhadle nastrouhejte nahrubo. Následně si vezměte hrnec, dejte do něj malé množství oleje a ohřejte jej. Až bude olej horký, dejte do hrnce vámi nastrouhanou mrkev a smažte ji asi 5 minut.

krájení papriky

Nyní se pusťte do krájení cibule. Vezměte si destičku, ostrý nůž a cibuli hned po oloupání nakrájejte na malé kostičky. Ty poté přidejte k mrkvi do hrnce, aby se také osmažila. Mrkev i cibuli poté trochu osolte v hrnci a smažte ještě další 3 minuty. Poté si vezměte papriky, očistěte je, nakrájejte na malé kousky a dejte také do hrnce.

Všechny suroviny dávejte postupně do hrnce

Nyní si vezměte brambory, omyjte je pod tekoucí vodou a poté je všechny oloupejte. Následně brambory znovu omyjte a nakrájejte je na kostičky. Všechny po dokrájení přidejte také do hrnce, přilijte 1,8 l čisté vody z kohoutku a přidejte ještě bylinky, které polévku dochutí. Nakonec přidejte mletý černý pepř.

polévka zelná v misce

Takto byste měli polévku vařit přikrytou pokličkou asi 10 minut a v případě, že by se odpařilo hodně vody, můžete ji ještě trochu dolít. Po 10 minutách vsypte do polévky ještě nudle a povařte dalších 12 minut. V menší mističce si smíchejte zakysanou smetanu s vejcem, rozšlehejte a poté přilijte do polévky. Nakonec povařte polévku ještě další 2 minuty a poté máte hotovo a můžete ji podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*