Jakmile vyzkoušíte tento skvělý recept, už nebudete dělat masové kuličky ani karbanátky. Šťavnatý recept mého mládí

Tento jednoduchý recept si rozhodně zamilujete, protože je hned hotový a chuťově opravdu moc dobrý. Stačí jen vyzkoušet.

Určitě si pamatujete na to, když jste jako malí jedli u babičky na oběd sekanou s bramborem. A přesně takovou sekanou si můžete udělat i sami doma. Když zrovna nebudete vědět, co udělat s mletým masem, určitě byste měli sáhnout po tomto receptu a vyzkoušet ho. Budete rozhodně spokojeni.

Co budete potřebovat

  • 2 vejce
  • 100 g cherry rajčátek
  • sůl, pepř
  • 10 g másla
  • sladkou papriku
  • 650 g mletého masa
  • 3 cibule
  • koření

Velmi jednoduchý recept

Nejprve si vejce smíchejte se solí a rozmíchejte. Rajčata si nakrájejte na plátky. Na pánvi si rozpusťte máslo a zalijte vaječnou hmotou, na ni dejte plátky rajčat, přikryjte pokličkou a smažte úplně do měkka. Sladkou papriku si upečte v troubě, poté ji oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo rozmixujte ponorným mixérem.

Do mletého masa dejte nasekanou cibuli, sůl, pepř a další různé koření podle vaší chuti. Poté přidejte sladkou papriku a tuto hmotu pořádně promíchejte. Na stůl si položte fólii a mleté maso na ni rozložte. Doprostřed vložte omeletu přeloženou napůl, pořádně srolujte a dejte do mrazáku přibližně na 40 minut.

A máte skoro hotovo

Po této době fólii stáhněte, dejte na alobal a do něj zabalte. Nyní vaši sekanou můžete vložit do trouby. Pečte na 200 stupňů přibližně hodinu, poté oddělejte alobal a pečte dalších 20 minut. Sekanou si dejte na mísu a přelijte šťávou, která vznikla při pečení. Můžete podávat s různými přílohami, ale nejlepší je to s bramborem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*