Tento recept z jedné pánve si rozhodně zamilujete. Na skvělý oběd totiž budete potřebovat jen 2 ingredience

Jakmile jednou vyzkoušíte udělat tento jednoduchý oběd, budete ho dělat pravidelně. Budete totiž potřebovat vlastně jen 2 ingredience.

Cuketa patří k nejoblíbenější zelenině v létě. Mnoho lidí už o ní ví, že je to velmi univerzální zelenina, ze které se dá udělat velká spousta zdravých a chutných jídel, jak k obědu, tak například k večeři a nebo jako taková svačinka. A jakmile vyzkoušíte udělat tento pokrm, po prvním ochutnání si ho zamilujete. Je totiž opravdu moc dobrý a také jednoduchý.

Co budete potřebovat

  • 2 cukety
  • 1 – 2 cibule
  • 1 kg mletého masa
  • 2 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, koření a bylinky dle chuti
  • 2 – 3 polévkové lžíce krupice
  • 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
  • 0,5 lžičky cukru
  • 100 – 150 ml horké vody

Nic na tom není

Vezměte si cukety, které mají silnější dužinu a téměř žádná semena. Cibuli si nakrájejte na kostičky, tři mrkve na hrubém struhadle. Dejte zeleninu podusit na pánev s rostlinným olejem. Mleté maso si dochuťte dle libosti různým kořením, solí, česnekem, bylinkami. Přidejte krupici, promíchejte a nechte 10 minut odpočívat. Z mletého masa si poté vytvořte malé bochánky.

Cuketu si nakrájejte na kolečka o tloušťce asi 7 mm. Na jedno kolečko cukety dejte bochánek mletého masa a na něj zase cuketu. Cuketu s mletým masem vyskládejte okrajem do kulatého pekáčku. Na omáčku smíchejte rajčatovou pastu s vodou, solí a cukrem, kořením, česnekem, aromatickými bylinkami a přelijte tím cuketu.

A máte skoro hotovo

Formu si přikryjte alobalem a pečte v troubě na předehřáté na 200 stupňů asi 40 minut. Pokud byste tento pokrm chtěli dělat na pánvi, tak ji také zakryjte alobalem a duste také přibližně 40 minut. No a poté už můžete podávat. Nezapomeňte při podávání dát i zakysanou smetanu, ta tento pokrm příjemně ozvláštní. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]