Tyto netradiční mleté řízky se stanou nejoblíbenějším jídlem vaší rodiny

mleté maso v míse

Součástí rodinných obědů občas bývá řízek. Tento pokrm lze připravit i trochu netradičně. S pomocí tohoto receptu se tuto netradiční metodu naučíte rychle.

Kuřecí řízek má mezi svými oblíbenými jídly hodně lidí. Někteří jej rádi jedí s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo s vařenými či šťouchanými bramborami. I tento pokrm má více variant, jak je možné jej připravit. Jednou z nich je například použití mletého masa, díky kterému bude řízek chutnější a bude vám připomínat karbanátky.

Co budete potřebovat

  • 7 ks vajec
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 100 g strouhanky
  • 1 ks cibule
  • stroužek česneku
  • sůl dle chuti
  • rostlinný olej na smažení

Nejprve uvařte vejce

Vezměte si hrnec, do kterého se vám vejde celkem 6 vajec. V tomto hrnci uvařte vejce natvrdo. Ihned po dovaření dejte vejce do studené vody, lépe se vám budou loupat skořápky. Mezitím, co se vaří vejce, si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Vezměte si větší mísu a dejte do ní nakrájenou cibuli. Oloupaná vejce natvrdo následně nastrouhejte do mísy k cibuli.

vejce v hrnci

Vytvořte masovou směs

Do mísy k cibuli a vejcím poté prolisujte česnek, přidejte mleté maso, sůl a rozklepněte poslední vejce. Všechny ingredience spolu důkladně promíchejte, ať se vám všechny chutě spojí. Poté nechte masovou směs půl hodiny uležet v ledničce. Následně ze směsi začněte tvarovat přibližně stejně veliké kusy masa. Veškeré masové kousky poté obalte ve strouhance.

mleté řízky

Mleté řízky osmažte

Připravte si dostatečně velikou pánev a nechte na ní rozehřát rostlinný olej. Postupně do pánve vkládejte jednotlivé kusy masa a smažte je ze všech stran dozlatova. Poté maso z pánve vyjměte a máte hotovo. Servírovat je můžete s vaší preferovanou přílohou. Myslete však na to, že řízky v této variantě jsou o trochu sytější, přílohy tedy nebude potřeba tolik.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]