Nejrychlejší a nejjednodušší recept na brambory s mletým masem pro celou rodinu

Brambory, sýr a mleté maso. Tato dokonalá kombinace zapečených brambor s mletým masem a vás překvapí jednoduchostí a skvělou chutí.

Zapékané brambory jsou oblíbeným pokrmem českých domácností. Jsme zvyklí připravovat tento pokrm za použití syrových brambory, které prokládáme masem nebo různými druhy zeleniny. My jsme si pro vás ale připravili rychlejší a jednodušší variantu s tím, že si brambory nejprve upečete v troubě. Použijete také mleté maso, které je na přípravu velmi snadné. Tento pokrm udělá radost celé rodině a nepohrdnou jím ani dětští strávníci.

Připravte si skvělou večeři

Z restovaného mletého hovězího masa a opečených plátků brambor vám vznikne lahodné jídlo. Vrstvy brambor jsou upečené, takže drží tvar. Příprava mleté masové směsi trvá asi 15 minut a lze si připravit až 2 dny předem. K následujícímu receptu budete potřebovat tyto ingredience:

  • brambory – 1 kg,
  • sůl, bazalka, mletá paprika, olivový olej, pepř,
  • cibule – 1 ks,
  • mleté maso – 600 g
  • strouhaný sýr – 300 g,
  • rajčata.
Fotografie: Pexels

Návod na přípravu receptu

Nejprve si vezměte 1 kg brambor. Oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Poté je vysypejte na plech a dochuťte solí, paprikou, bazalkou a pokapejte je olivovým olejem. Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia. Směs pořádně promíchejte a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté trouby. Jednu cibuli si nakrájejte na kostičky a osmahněte ji na rozpálené pánvi potřené trochou olivového oleje. Přidejte maso, promíchejte a vše společně 10 minut restujte. Podle chuti osolte a opepřete, promíchejte.

Poté si nastrouhejte na hrubém struhadle 300 gramů oblíbeného tvrdého sýra. Připravte si plech s opečenými brambory a vyklopte na ně masovou směs s cibulí. Vše zasypejte vrstvou nastrouhaného sýra. Na sýr můžete položit kousky rajčat. Plech s pokrmem vraťte na dalších 20 minut do trouby. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]