Pečená sekaná s lahodnou nádivkou, rajčaty a sýrem: Recept na nejšťavnatější masový pokrm

rolování sekané

Už jste se přejedli klasické sekané? Vyzkoušejte ji pozvednout na vyšší úroveň. Roláda z mletého masa, plněná vynikající nádivkou, zmizí z talířů raz dva.

Pokud vyzkoušíte tuto variantu na pečenou sekanou, nejspíš už ji nikdy nebudete dělat jinak. Lahodná nádivka se sýrem dodá masu na šťavnatosti a při pečení provoní celou kuchyni. Postup přípravy je jednoduchý a nebude vás stát o moc času navíc. Na rozdíl od klasické sekané se však tato roláda musí zapékat v alobalu. Mějte jej tedy po ruce.

Co budete na lahodnou sekanou potřebovat

  • 1 kg mletého ​​vepřového masa
  • 6 vajec
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • mletý černý pepř dle chuti
  • 200 g tvrdého sýra
  • svazek jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 3 lžičky majonézy

Nejprve si připravte sekanou

Mleté maso dejte do misky a přidejte dvě celá vejce. Opepřete dle chuti, přidejte dvě lžičky soli a červenou papriku. Všechny ingredience dobře promíchejte. Sekanou pak rozprostřete na alobal do obdélníku. Hlídejte si, abyste sekanou nedělali příliš dlouhou a vešla se na plech.

příprava mletého masa

Zeleninovo sýrová nádivka

Uvařte 4 vejce natvrdo. ochlaďte je studenou vodou a oloupejte. Poté je nastrouhejte do misky na hrubém struhadle. Omyjte jarní cibulku, kterou nakrájejte na drobno, umyté rajče nakrájejte na menší kostičky. Na hrubém struhadle postrouhejte tvrdý sýr a přimíchejte ho do nádivky. Dva stroužky česneku prolisujte a k promíchaným surovinám přidejte ještě lžičku soli, 3 lžičky majonézy a pepře podle chuti. Přidat můžete i celou papriku, ta udělá nádivku ještě šťavnatější.

příprava nádivky

Srolujte maso s nádivkou

Dobře promíchanou nádivku rozprostřete na mleté maso. Na dlouhých stranách dejte nádivku asi 3 cm od kraje masa, aby maso nádivku po srolování překrylo. Nyní pomocí alobalu srolujte maso s náplní do tvaru klasické sekané. Alobal dobře utěsněte na otevřených stranách. Klidně použijte další kus alobalu. Potřebujeme, aby nic nevyteklo ven.

nanesení nádivky

Pečení a servírování

Připravenou sekanou vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte ji přibližně hodinu. Poté vyjměte z trouby a nechte ji trochu vychladnout. Roládu nakrájejte na plátky a podávejte. Vhodná příloha je zeleninový salát, ale můžete podávat i s bramborem, jako u klasické sekané. Zbylou sekanou můžete servírovat i za studena s chlebem, jako rychlou večeři.

sekaná v alobalu

 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*