Čekáte na oběd návštěvu? Zkuste náš recept na těstoviny s mletým hovězím masem, je to dobrota

Fotografie: Unsplash

Těstoviny si můžete dát i v restauracích nebo v různých stáncích s rychlým občerstvením. No a zrovna v těch stáncích jsou těstoviny asi tou nejzdravější variantou.

Těstoviny jsou jídlem, které je hodně oblíbené vlastně v každé zemi. Ještě aby ne, když jsou tak jednoduché na přípravu a nají se udělat na desítky způsobů. Právě tyto dvě vlastnosti udělaly z těstovin to nejoblíbenější jídlo na světě. My jsme si tu pro vás dnes připravili námi oblíbený recept na těstoviny s mletým hovězím masem.

Co budete na tohle jídlo potřebovat

Na tohle jídlo je toho potřeba trošku víc, ale všechny suroviny tam opravdu musí být.

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 stroužek česneku
  • 300 g loupaných rajčat v konzervě
  • 200 ml vody
  • 400 g těstovin (mohou být i špagety)
  • 1 lžičku papriky
  • 150 ml kečupu
  • 150 g sýra
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička chilli koření
  • dle chuti: bazalka, tymián, kopr, majoránka, pepř, sůl

Suroviny máte a teď hurá do vaření

Ze všeho nejdřív si dejte vařit těstoviny. Poté oloupejte česnek a cibuli a nadrobno je nakrájejte. Pánev dejte na sporák a nalejte na ni trošku oleje. Na pánev nasypte nakrájený česnek s cibulí a smažte je dozlatova. K tomu si přidejte mleté maso a smažte ze všech stran, dokud nebude úplně hotové. Může se stát, že maso pustí až moc šťávy. V tom případě část šťávy odlejte.

Fotografie: Unsplash

Nyní můžete přidat všechno koření

Do masa přidejte lžičku chilli koření, s tím opatrně, ať to nepřeženete. Chilli vůbec nemusí být, ale kdo má rád pálivé, tak ho určitě ocení. Spolu s ním přidejte i majoránku, papriku, tymián, kopr, pepř a sůl. Tohle smažte za stálého míchání asi 2 minuty. Po 2 minutách ke směsi přidejte kečup a sójovou omáčku, rajčata z konzervy a vodu. Zamíchejte a pak pánev přikryjte poklicí a duste asi 5 minut.

Tak a už máte skoro hotovo

Uvařené těstoviny přidejte do uvařené směsi a promíchejte. Oddělejte pánev ze sporáku a vložte ji do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 25 minut. Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr, který máte nejraději. No a 5 minut před koncem pečení vytáhněte pánev z trouby a posypte těstoviny sýrem. Jídlo pak už jen dopékejte, dokud se sýr úplně nerozpustí.

Fotografie: Unsplash

Nesmíte zaměnit nebo vynechat žádné koření

A vynikající oběd je na světě. Voňavá jídla z mletého masa uspokojí snad každého, kdo není vegetarián. Těstoviny si také můžete připravit se zeleninou a doplnit různými sladkokyselými omáčkami. Hlavně si zapamatujte, že v tomto receptu má každé koření svoji roli, není možné nějaké vynechat nebo zaměnit. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]