Manžel vzal 1 sklenici kefíru, zbytek mletého masa a z hlavy vymyslel tento bezkonkurenční recept: Za 10 minut máte na stole pochoutku hodnou michelinské hvězdy

Vyzkoušejte tento prastarý recept na slané palačinky s kefírem a mletým masem přímo v těstě. Jsou opravdu velmi chutné.

Tenhle pokrm může posloužit jako netradiční slaná verze snídaně. Stejně tak ho můžete využít jako předkrm nebo hlavní chod k obědu. A chutnat určitě bude také jako plnohodnotná večeře. Skvělé je, že příprava tohoto pokrmu vám určitě nebude trvat déle jak deset minut. Stačí jen vytvořit tenké palačinky a ty klasicky usmažit na rozpálené pánvi s malou trochou rostlinného oleje.

Připravte si ingredience

Na tyto skvělé slané palačinky budete potřebovat 250 gramů kefíru a stejné množství mletého masa. Připravte si také jednu cibuli a jedno vajíčko. Dále šest lžic mouky a prášek do pečiva. Pokud ho doma nemáte, můžete ho nahradit asi půlkou lžičky sody. Dále na dochucení připravte stroužek česneku a sůl. Nejprve je třeba chvíli nechat suroviny v pokojové teplotě. Hlavně kefír. Poté můžete začít.

Fotografie: Pexels

Cibuli můžete nakrájet opravdu najemno nebo ji raději nastrouhejte na středním struhadle, případně rozemelte v mixéru. V podstatě by z ní měla vzniknout jakási kašička. Cibuli pak smíchejte s mletým masem, nadrceným česnekem, kefírem a vajíčkem. Nejprve suroviny pečlivě promíchejte a poté přidejte prosátou mouku. Do směsi ji důkladně zapracujte. Těsto by mělo být hodně husté.

Fotografie: Pixabay

Můžete přidat kopr

Pokud máte rádi vůni kopru a máte ho doma, klidně do těchto palačinek trochu kopru nadrobno nasekejte. Palačinky tak budou velmi chutné a také voňavé. Až budete mít těsto připravené, rozpalte pánev a vymažte ji olejem. Pak začněte palačinky smažit. Vhodné je dělat spíše malé palačinky, aby se vám při obracení netrhaly. Mohou spíše připomínat masové karbanátky než klasické palačinky.

Takové luxusní jídlo můžete podávat se zakysanou smetanou nebo máslem. Skvěle se k němu hodí také různé omáčky, dresinky a saláty. Je to jen na vás. Vhodné je však vždy po upečení a skládání palačinky potřít máslem, budou tak opravdu vláčné, voňavé a chutné. Pokrm můžete konzumovat ihned po usmažení. Je tak pochopitelně nejlepší. Smažené jídlo není ideální pro další ohřívání.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]