Léty prověřený recept na vydatnou polévku s žampiony a bulgurem. Kdo nevyzkouší, prohloupí

Jakmile vyzkoušíte tuto houbovou polévku, určitě vám zachutná natolik, že ji budete dělat pravidelně. Je opravdu velmi dobrá.

Ti, co mají děti, moc dobře vědí, jak je těžké se jim zavděčit, co se týče jídla. Jednou jim něco moc chutná a následující den už to nechtějí. A zrovna polévkou se dětem moc nezavděčíte, protože ve většině případů vám ji nebudou chtít jíst. Ale když do polévky přidáte malé masové kuličky, určitě je tím potěšíte. Vyzkoušejte tuto skvělou houbovou polévku s masovými kuličkami.

Co budete potřebovat

Pokud máte trošku času, udělejte si více masových kuliček a ty, které nepoužijete, dejte do mrazáku. Budou se vám totiž hodit na další vaření a ušetří vám to poté spoustu času. Budete tedy potřebovat:

  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 350 g mletého vepřového masa
  • 1,5 litru vody
  • 200 g žampionů
  • 1 cibuli
  • 40 g bulguru
  • 2 tavené sýry
  • dle chuti sůl, pepř a olej

Je to velmi jednoduché

Nejprve si nalijte vodu do hrnce a přiveďte ji k varu. Bulgur si omyjte pod tekoucí vodou a poté slijte. Brambory si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Dejte je do hrnce s vařící se vodou. Nyní si očistěte zeleninu. Mrkev si nastrouhejte a cibuli nakrájejte najemno. Rozehřejte si pánev s olejem a na něm osmažte mrkev s cibulí. Houby si opláchněte pod tekoucí vodou.

Žampiony si nakrájejte na plátky a dejte je ke zbytku zeleniny na pánev. Do mletého masa si přidejte pepř a sůl. Důkladně promíchejte. Z mletého masa si nyní vytvořte karbanátky. Dejte je do hrnce s bulgurem a bramborami. Vařte asi 20 minut na mírném ohni. Poté přidejte zeleninu s houbami a smetanový sýr. Nechte na ohni dalších 5 minut. A máte hotovo, můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]