Máte doma zbytek starého chleba, trochu mletého masa a 4 vejce? Pak si okamžitě uložte tenhle ďábelsky dobrý recept

Na tento výborný koláč je potřeba bochník bílého chleba, mleté maso a také pánev. Jde o vynikající a velmi rychlý recept, který si oblíbí celá rodina.

Milovníci mletého masa budou jásat, že mohou vyzkoušet opět nový a zajímavý recept, který je rychlý a neotřelý. Přitom na něj budete potřebovat jen obvyklé suroviny, které jistě máte doma ve spíži a v lednici. Přesto vás nadchne svoji chutí, která je opravdu vynikající. Tento recept zvládne připravit opravdu každý.

Budete potřebovat čtyři vejce

Na recept je potřeba mít bochník bílého chleba, 350 gramů masa, jednu cibuli, čtyři vejce, 250 mililitrů mléka, mozzarellu a také sůl, pepř a další koření podle chuti. Nejprve bude potřeba chleba nakrájet na plátky, které by měly být velmi tenké. Každý kus potom navlhčete v mléce a rovnoměrně rozprostřete na pánev. Obdobně jako když připravujete žemlovku. Následně nakrájejte nadrobno cibuli a ochuťte jí mleté maso. Přidejte také sůl, pepř a další oblíbené koření dle chuti.

Na každý kousek chleba potom navrstvěte mleté maso. Všechna vejce promíchejte se solí a šlehejte metlou do hladka. Následně zalijte připraveným mlékem a důkladně zamíchejte. Nalijte mléko a vaječnou omáčku na pánev, kde již máte připravený chléb s mletým masem.

Takto přichystaný slaný masový koláč dejte péct do trouby na 180 stupňů. Pokrm je třeba péci asi 40 minut. Nakonec posypte nastrouhanou mozzarellou a pečte ještě dalších deset minut.

Rychlý slaný dort

Tento vynikající rychlý slaný dort dokážete připravit za pouhou hodinu. Snadno tak můžete pokrmem z mletého maso pohostit nečekanou návštěvu, která se ohlásí na poslední chvíli. Skvělé je, že recept můžete různě obměňovat. K masu můžete například přidat houby, které také skvěle chutnají a jídlu dodají jedinečnou vůni.

Místo koření lze maso také dochutit čerstvým česnekem a bylinkami. Skvěle chutná majoránka, ale také tymián nebo rozmarýn. Pokud nemáte doma mozzarellu, nevadí, slaný dort bude stejně dobře chutnat také s eidamem, případně jiným druhem tvrdého sýru, který lze nastrouhat. Místo mléka pak můžete do směsi vajec nalít například i smetanu. Pokrm pak bude vydatnější.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]