Z mletého masa už nedělám nic jiného. Levné přísady vytvoří omáčku jako z luxusní restaurace

Mleté maso s rýží

Masové kuličky jsou velmi oblíbeným pokrmem, často se ale stává, že jsou vysušené. S tím se dá jednoduše bojovat, pokud znáte ten správný recept.

Kuličky z mletého masa nejsou doménou jedné kuchyně, najdeme je po celém světě. Trik, díky kterému ale zůstanou vláčné a chutné, je velmi zajímavý a mnohé lidi překvapí. Někdo masové kuličky plní rozinkami nebo jiným sušeným ovocem, to ale jejich vláčnost nezaručí. Pokud si chceme opravdu pochutnat, je dobré mleté maso zkombinovat s rýží.

Ingredience potřebné na přípravu masových kuliček:

  • mleté ​​maso – 500 gramů
  • cibule – 1 kus
  • sůl – ½ lžičky
  • koření na mleté maso
  • vejce – 1 kus
  • rýže – 100 gramů

Ingredience potřebné na přípravu omáčky:

  • cibule – 1 kus
  • mrkev – 1 kus
  • rajčatová pasta – 2 polévkové lžíce
  • sůl – ½ lžičky
  • cukr – lžička
  • voda – 650 mililitrů
  • mouka – 3 lžičky

Mleté maso s rýží

Jako první si dochutíme mleté maso

Mleté maso si umístíme do misky a přidáme k němu sůl, koření a vejce. Rýži si uvaříme v hrnci podle návodu, který je uveden na obalu. Jakmile je měkká, slejeme přebytečnou vodu a rýži přidáme do misky s masem. V mixéru si rozmixujeme cibuli tak, aby nám vznikla jemná pasta. Tu zamícháme do směsi masa a rýže.

Mleté maso s rýží

Maso máme připravené, vrhneme se na omáčku

Na omáčku budeme potřebovat hrnec s olejem, který si rozpálíme. Postupně do něj přidáme najemno nakrájenou cibuli a také mrkev, kterou nastrouháme na hrubém struhadle. Necháme chvíli restovat, mezitím si z masa vytvoříme malé karbanátky, které umístíme do zapékací mísy. Jakmile nám zelenina začne chytat barvu, přidáme k ní rajčatový protlak a chvilku necháme restovat.

Domácí klobásy

Tyto měkkoučké domácí klobásy jsou tajným receptem, který v Česku nikdo nezná. Jsou hotové do 5 minut

Mleté maso s rýží

Kuličky smícháme s omáčkou a podáváme

Do hrnce nalijeme 350 mililitrů vody, přikryjeme pokličkou a necháme probublat. Vedle si smícháním mouky a vody vytvoříme směs, kterou následně obsah hrnce zahustíme. Dochutíme solí a cukrem. Jakmile je omáčka hotová, přelijeme ji do pekáče, kde máme karbanátky a pečeme při 180 stupních po dobu 45 minut. Můžeme podávat s libovolnou přílohou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*