Jak udělat šťavnaté řízky v troubě, aniž by byly vysušené: Tajemství letitého postupu. Manžel sní na posezení 10 kousků

šťavnaté řízky z trouby

Jestliže máte rádi řízky, ale nechce se vám jíst stále dokola smažené věci, můžete si udělat tyto řízky z trouby, které téměř vůbec nejsou mastné, a navíc jsou velmi chutné.

Mnoho lidí je v životě zvyklých, že si k jídlu připravují pokrmy, jenž nejprve musí usmažit na pánvi. Kvůli tomu ale poté mají vysoký cholesterol a až když přijdou tyto zdravotní problémy nebo jim poroste váha, tak si uvědomí, že je potřeba změnit jídelníček. Abyste si nemuseli některé věci neustále smažit, zkuste je občas i upéct. Příkladem mohou být tyto pečené řízky z mletého masa.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu těchto řízků z mletého masa budete potřebovat následující suroviny:

  • 900 g mleté telecí maso
  • 1 / 2 čajové lžičky soli
  • 3 ks cibule
  • 4 ks rajčata
  • 6 ks chléb
  • 100 ml mléko
  • 1 / 2 čajové lžičky sušený česnek
  • 1 / 2 čajové lžičky mleté sladké papriky

Tyto řízky jsou velmi jednoduché na přípravu

Abyste si doma mohli udělat tyto mleté řízky, nepotřebujete k nim ani mnoho surovin a už podle toho, jaké suroviny obsahují, můžete sami vidět, že jsou zdravé. Pro přípravu těchto řízků se vám určitě bude hodit mixér, v němž budete suroviny míchat. Jakmile si nachystáte všechny přísady, můžete se pustit do práce a věřte, že přípravu tohoto jídla zvládnou i začátečníci.

Zalijte rajčata vroucí vodou

Nejprve si vezměte rajčata, omyjte je pod tekoucí vodou a poté je podélně rozřízněte. Tyto poloviny následně dejte do zapékací mísy a zalijte je vroucí vodou z rychlovarné konvice. Zalitá rajčata nechte v zapékací míse asi 3 až 4 minuty. Poté sáhněte po cibuli a nakrájejte ji najemno. Aby byla cibule ještě jemnější, rozmixujte ji v mixéru.

mleté maso
Fotografie: Pixabay

Zpracujte i ostatní suroviny

Dále se do těchto mletých řízků přidává i chleba. Vezměte si tedy 6 krajíců chleba a namočte je v mléce. Až pečivo nasákne všechno mléko, dejte jej také do mixéru a rozmixujte. Klidně jej můžete dát do mixéru k cibuli a společně vše rozmixovat. V momentě, kdy vám vznikne kašovitá směs, dejte jí do misky a k této směsi přidejte mleté maso, sůl, sušený česnek a mletou sladkou papriku.

mleté řízky

V misce všechny suroviny důkladně promíchejte a poté se podívejte na rajčata, která jste předtím zalili horkou vodou. Rajčata zbavte slupky a poté je dejte do mixéru, kde je můžete také rozmixovat. Vše rozmixujte tak, aby vám vznikla pasta. Tu poté nalijte na mleté maso a ingredience důkladně promíchejte.

řízky z trouby

Upečte masové řízky

Nyní už máte vše hotové a do směsi už není potřeba cokoliv přidávat. Z masové směsi nyní začněte odebírat kousky a z těch tvořit kuličky. Ty následně pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Než kuličky doděláte, rozehřejte si troubu na 200 °C a poté dejte vše péct asi na 35 až 40 minut. Po dopečení můžete řízky rovnou podávat a vychutnávat si, jak jsou šťavnaté.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*