Tento recept na karbanátky je udělá neuvěřitelně šťavnaté. Tajemství mistrů kuchařů si nemůžeme vynachválit

Mleté maso je oblíbené i proto, že je ho možné připravit na řadu způsobů. Stačí změnit ingredience a hned je z nich jiné jídlo.

Do mletého masa lze přidávat různé přísady. Z koření je to zejména pepř, kmín a majoránka, které ho dělají chutným. Nebo čerstvá zelená petrželka, když chcete mletým masem nadívat papriky. Dokonce ho můžete smíchat i se zeleninou, která mu dodá zase jinou chuť. Náš recept pracuje s čerstvým zelím, jež je typickou podzimní zeleninou. Není drahé na rozdíl od hovězího a kuřecího masa, takže ho vhodně doplní.

Co budete potřebovat na karbanátky se zelím

  • 300 g mletého kuřecího masa
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 300 g hlávkového zelí
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce zelené petrželky
  • mletá sladká paprika a černý pepř dle chuti
  • 1 vejce
  • sůl
  • strouhanka na obalení
  • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

  • Tento recept je poměrně jednoduchý v tom, že řadu ingrediencí pomeleme postupně na masovém mlýnku. Platí to pro maso, zelí, cibuli a česnek.
  • Směs dáme do misky a přidáme sladkou červenou papriku a pepře tolik, kolik máme rádi. Osolíme a doplníme vejcem.
  • Směs nejlépe propracujeme v ruce, aby se všechny ingredience dobře spojily.
  • Nyní vytvoříme malé karbanátky, jež obalíme ve strouhance.

  • Připravíme si hlubší pánev, nalijeme na ní rostlinný olej (slunečnicový nebo řepkový) a jakmile se olej rozehřeje, vložíme do něho karbanátky.
  • Karbanátky osmažíme po obou stranách do zhnědnutí. Nemusí být úplně hotové, protože je budeme ještě péct v troubě.
  • Karbanátky přendáme do hlubšího plechu a přikryjeme alobalem a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut.
  • Karbanátky podáváme teplé s bramborami vařenými i bramborovým pyré. Doplnit je můžeme zeleninovým salátem. Chutnají ale i po studenu s chlebem a hořčicí.