Zajímavý a jednoduchý recept: Dušené karbanátky s přílohou v jednom hrnci zároveň. Chutnější, šťavnatější a jednodušší

Z mletého masa lze připravit celou řadu jídel na oběd i večeři. Pomocí koření a dalších ingrediencí je možné masu dodat pokaždé jinou příchuť.

Když člověk pospíchá a nemá tolik času na přípravu oběda, tak se mu hodí recept na jídlo z jednoho hrnce. V něm totiž připraví maso zároveň s přílohou, což ušetří čas i práci. Také mleté maso je možné udusit společně s bramborami. Náš recept s návodem a fotografiemi vám podrobně ukáže, jak na to.

Co budete potřebovat

  • 600 g mletého masa
  • 6 brambor
  • 2 středně velké cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 polévková lžíce rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, mletá paprika dle chuti
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  • Mleté maso (vepřové, hovězí) dáte do hlubší mísy a přidáte k němu jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Směs osolíte a opepříte a dobře prohnětete, aby se vám vytvořila celistvá hmota.
  • Pak si vezmete hlubší pánev a na oleji orestujete nadrobno nakrájenou cibuli, až zezlátne a zavoní. Přidáte k ní na kolečka nakrájenou mrkev a červenou papriku a osmažíte. Dochutíte solí a pepřem podle svých zvyklostí. Můžete přidat i další koření, máte-li rádi více kořeněné pokrmy.
  • K zelenině přidáte na kostičky nakrájené brambory a zalijete zeleninovým nebo masovým vývarem. Nemáte-li ho po ruce, klidně postačí zalít i studenou vodou. A pustíte se do tvarování karbanátků.
  • Jakmile máte karbanátky vytvořené, tak je vložíte do pánve k zelenině. Zakryjete je pokličkou a necháte vše dusit asi půl hodiny. Můžete dusit také v troubě podle toho, kde jste zvyklí dušené maso připravovat.
  • Jak je pokrm hotový, můžete ho začít servírovat. Na talířku ozdobte každou porci nasekanou čerstvou petrželkou. Kombinace červené a zelené barvy je efektní, podporující chuť k jídlu.
František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*