K dozlatova upečeným karbanátkům přidám lahodnou omáčku a připravím vynikající večeři

Masové kuličky

Příprava večeře se může zdát jako otravná věc, obzvláště pokud vám dochází nápady. Jednoduchý, ale přesto chutný pokrm si můžeme připravit z mletého masa a brambor.

Vymyslet rychlou a chutnou večeři dá mnohdy zabrat. Obvykle i z toho důvodu, že doma nemáme dostatek surovin, které by se nám na přípravu originální večeře hodily. Nezoufejte, i z obyčejných ingrediencí lze vykouzlit pokrm, který překvapí svou chutí, ale zároveň dokáže zasytit.

Ingredience potřebné na přípravu rychlé večeře:

  • mleté ​​maso – 350 gramů
  • brambory – 350 gramů
  • cibule – 1 kus
  • sůl, pepř, sušené bylinky;
  • zakysaná smetana – 100 gramů
  • rajčatová pasta – 1 polévková lžíce
  • rostlinný olej na smažení
  • voda – 75 mililitrů

Masové kuličky

Na pánvi si připravíme mleté maso

Jako první se vrhneme na přípravu masa. Na jemném struhadle si nastrouháme cibule, na hrubém struhadle brambory. Obě ingredience přidáme k mletému masu, zamícháme a dochutíme solí a kořením. Ze vzniklé směsi pomocí rukou vytvarujeme kuličky. Připravíme si pánev, na které rozpálíme malé množství rostlinného oleje.

Masové kuličky

Připravené kuličky smažíme dozlatova

Jakmile máme rostlinný olej rozpálený, umístíme na něj připravené koule z mletého masa. Ty smažíme dozlatova ze všech stran, do chvíle, než se na jejich povrchu objeví křupavá krusta. V tu chvíli koule vyndáme z pánvičky a umístíme na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku. Jakmile máme hotové kuličky, vrhneme se na přípravu omáčky.

Chlebový sendvič

Chuťová bomba za 10 minut: Tyto bleskurychlé sendviče z mletého masa budete chtít dělat každý den

Masové kuličky

Omáčka dodá pokrmu jedinečnou chuť

Na přípravu omáčky budeme potřebovat misku, ve které smícháme zakysanou smetanu, rajčatový protlak a vodu. Vezmeme si čistou pánev a vrátíme na ní připravené kuličky. K nim přidáme také omáčku, snížíme teplotu a pánev přikryjeme pokličkou. Takto připravené kuličky vaříme 15 minut, následně můžeme podávat spolu s čerstvou zeleninou a bylinkami.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*