Milovníci šťavnaté rolády pozor: Tento vynikající lilkový recept vám ušetří peníze a špatné výčitky

Lilkové rolády

Lilek se v české kuchyni moc často nevyskytuje, je to ale velká škoda. Snadno z něho totiž lze vytvořit lahodný pokrm, který není potřeba smažit a zachová si veškeré své minerály a vitamíny.

Lilek je druhem zeleniny, který je velmi bohatý na draselné soli. Kromě toho obsahuje také zdraví prospěšné vitamíny a minerální látky, proto bychom jej měli na náš jídelníček zařazovat pravidelně. Díky svým živinám lilek podporuje fungování kardiovaskulárního systému, má také pozitivní vliv na naši pokožku a odvádí z těla přebytečnou tekutinu.

Ingredience potřebné na přípravu lilkových rolád:

  • 2 středně velké lilky
  • 400 gramů mletého masa
  • 200 gramů tvrdého sýra
  • 30 mililitrů rostlinného oleje
  • lžička kukuřičného škrobu
  • 4 polévkové lžíce sójové omáčky
  • polévková lžíce majonézy
  • 2stroužky česneku
  • koriandr, paprika
  • petržel
  • hladká mouka

Plátky lilku

Lilek si nejprve pořádně očistíme

Jako první si vezmeme do ruky lilek, který pořádně omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme podélně na plátky. Ty ještě následně přejedeme válečkem na těsto, aby byly opravdu tenké. Plátky lilku umístíme do hluboké nádoby a osolíme. Nádobu následně naplníme vodou a necháme půl hodiny na klidném místě. Mezitím si připravíme směs, kterou budeme závitky plnit.

Plátky lilku

kuřecí roláda

Překvapte své chuťové buňky: Kuřecí řízky se proměňují v lahodnou roládu

Kombinace mletého masa a sójové omáčky nikdy nezklame

V míse si smícháme mleté ​​maso s oblíbeným kořením, kukuřičným škrobem, sójovou omáčkou a majonézou. V případě, že si chceme tento recept připravit v odlehčené verzi, můžeme majonézu nahradit zakysanou smetanou. Ke směsi postupně přidáme nasekanou petržel, nastrouhaný sýr a prolisované stroužky česneku. Všechno pořádně promícháme, aby nám vznikla jednotná hmota.

Plátky lilku

Jednotlivé proužky lilku plníme připravenou směsí

Nyní si vezmeme k ruce lilek, u kterého každý plátek osušíme papírovou utěrkou a následně na něj rozetřeme směs z mletého masa. Takto připravený plát zabalíme do malé ruličky. Závitky poté vložíme vedle sebe do zapékací mísy a každý pomažeme směsí z rostlinného oleje, papriky a koriandru. Takto připravený pokrm vložíme do trouby, kde jej pečeme na 180 stupňů po dobu 30-35 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*