Z mletého masa a cukety už nedělám nic jiného. Pomocí levných ingrediencí připravím 5hvězdičkovou večeři

mleté maso a cukety

Spousta lidí volí zapékané pokrmy díky jejich jednoduchosti a časové nenáročnosti. S pomocí tohoto jednoduchého receptu vytvoříte úžasný oběd, který budete vařit pravidelně.

Mleté maso společně s cuketami vytvoří spoustu jídla, které vás navíc vyjde na pár korun. Pokud tedy chcete vydatné a levné jídlo, jsou pro vás tyto 2 ingredience jasnou volbou. Jejich zpracování je navíc naprosto jednoduché, jelikož je můžete zapéct. S pomocí tohoto absolutně jednoduchého receptu navíc vytvoříte tak lahodné jídlo, že si jej budete vařit velmi často.

Co budete potřebovat

  • 3 cukety
  • lžička soli
  • 500 g mletého masa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • svazek kopru
  • 2 vejce
  • 150 g tvrdého sýra

Cukety

Nejdříve zpracujte cukety

Vezměte si větší misku, aby se vám do ní vešla celá směs. Z cuket okrájejte konce a na hrubém struhadle je nastrouhejte do mísy. Poté je lehce posolte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. K cuketě poté na struhadle nastrouhejte také mrkev a přidejte cibuli, kterou předtím nakrájíte na drobné kousky. Následně do mísy přidejte mleté maso.

Zelenina v míse

Masový pokrm všeho všudy v jediném pekáči. Jen 3 ingredience a nespočet možných přísad podle fantazie

Celou směs dokončete

Do mísy protlačte česnek a přidejte také nasekaný kopr nadrobno. Poté do směsi rozklepněte ještě obě vejce a pokud chcete, tak do mísy přidejte mletý černý pepř. Veškeré ingredience spolu poté důkladně promíchejte, aby se vám jednotlivé chutě ideálně propojily. Připravte si plech nebo zapékací mísu a celou směs do ní přemístěte.

Mleté maso

Směs dejte zapéct

Troubu si rozehřejte na 180 °C. Zapékací mísu dejte do trouby a pečte přibližně 30 minut. Po uplynutí této doby jídlo vyjměte a nastrouhejte na něj tvrdý sýr, který rovnoměrně rozprostřete. Vložte mísu ještě zpátky do trouby na 10 minut, aby se vám sýr krásně rozpustil.

Směs

Nakonec už můžete jídlo z trouby vyjmout a servírovat na stůl. Pokud chcete, můžete si jako přílohu k jídlu udělat brambory.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*