Masový pokrm všeho všudy v jediném pekáči. Jen 3 ingredience a nespočet možných přísad podle fantazie

Pokud nemáte rádi čas strávený v kuchyni právě proto, že za vámi zůstane obrovská hromada nádobí, je tento recept přímo stvořený pro vás. Večeři totiž dokážete připravit pomoci jedné zapékací mísy.

Jídlo, které nás zasytí, nemusí nutně znamenat hodiny v kuchyni. Dokonce je velmi překvapivé i to, že si přípravu plnohodnotné večeře můžeme vystačit i jen s jedním hrncem. Ušetříme si tak čas, který místo mytí nádobí můžeme strávit v rodinném kruhu, například nad dobrým jídlem. Pojďme se podívat jak na to.

Ingredience potřebné na přípravu masa z jednoho hrnce:

  • marinované maso
  • 5 středně velkých brambor
  • 2 středně velké cibule
  • uzená slanina
  • olivový olej

Recept, ve kterém se fantazii meze nekladou

Na tento recept je zapotřebí marinované maso, je ovšem jedno, jaké si zvolíte. Může se jednat například o kuřecí maso v grilovacím koření, vepřové maso v pikantní marinádě nebo maso mleté. Základem je, aby bylo dostatečně uleželé a ochucené, takže jej do marinovací omáčky ukládáme den předem. Na dno zapékací mísy umístíme vrstvu na kolečka nakrájených vařených brambor.

maso prkýnko
Fotografie: Pexels

Nebojte se sáhnout po koření

Brambory osolíme, opepříme a nebojíme se sáhnout ani po aromatickém koření, kterým je oregano nebo bazalka. Na vrstvu brambor přijde vrstva nakrájené cibule, uzené slaniny a vše následně zakápneme olivovým olejem. Nyní je čas na vrstvu masa, které rovnoměrně rozprostřeme. Následně ji zakryjeme opět vrstvou cibule a jako poslední vrstvu dáme zbytek naloženého masa.

zapečené maso
Fotografie: Pexels

Správné vrstvení je základem výsledné chuti

Takto připravenou mísu s navrstveným pokrmem zakryjeme alobalem na pečení a umístíme do předem vyhřáté trouby. Pokrm pečeme po dobu 50 – 60 minut a to na 180 – 200 stupňů. Na dochucení si můžeme připravit zálivku, na kterou budeme potřebovat smíchat zakysanou smetanu a 2 stroužky česneku. Vše promícháme, dochutíme solí a pepřem. Jakmile je pokrm v troubě hotový, sundáme z něj alobal, potřeme připravenou omáčkou a necháme ještě 10 minut dopéct.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*