Bramborové placičky, které vypadají jako ptačí hnízda, s vejci, šunkou a jarní cibulkou

Milujete bramboráky? Že se ptám, kdo by je neměl rád. No, my tu pro vás máme jeden jednoduchý, rychlý, ale opravdu vynikající recept, podobný právě bramborákům.

Venku už úplně nastoupilo léto, a komu by se chtělo v takových vedrech trávit půl dne v kuchyni u vaření. Proto tu pro vás máme jednoduchý a rychlý recept na trošičku jiné bramboráky. Je to opravdu rychlovka, ale ta chuť tedy vážně stojí za to! No, a když k vám bude mít namířeno nějaká návštěva, s tímto pokrmem určitě nešlápnete vedle. Už se vám sbíhají sliny?

Co budete na tyto bramborové placky potřebovat?

Na tyto placičky nepotřebujete nic, co byste zrovna neměli doma.

Suroviny:

  • 4 středně velké brambory
  • 4 vejce
  • Jarní cibulka (množství záleží čistě na vaší chuti)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 120g vařené šunky
  • sůl a pepř dle chuti
  • dle potřeby olivový olej

Začněte tak, jako byste chtěli dělat bramboráky

Prvním krokem je, oloupat pořádně brambory a nastrouhejte na struhadle. Kdo má kuchyňského robota, který zvládne nastrouhat brambory, tak ten má vyhráno. Nastrouhané brambory ponořte do studené vody, to se dělá proto, aby se brambory zbavily přebytečného škrobu. Po chvíli brambory sceďte a předejte do větší mísy.

Teď si je smíchejte s nahrubo strouhanou šunkou, solí, mletým pepřem, hladkou moukou, najemno nasekanou jarní cibulkou a s vaječnými bílky. Žloutky si odložte stranou, budete je dávat dovnitř „hnízd“.

A můžete se vrhnout na smažení

Na pánvi si rozpalte trochu olivového oleje a na něj pomocí naběračky pokládejte menší množství bramborového těsta. Musíte se snažit, aby těsto na pánvi mělo kulatý tvar a volno uvnitř, víceméně aby mělo tvar donutu. Placičky smažte, aby z každé strany byly dozlatova osmažené. Jakmile placku obrátíte na druhou stranu, dejte do volna uvnitř hnízda vaječné žloutky

Servírování už je jen a pouze na vás

Hotová hnízda podávejte například s domácím dresinkem, na který potřebujete pouze zakysanou smetanu, dva stroužky česneku a bazalku. S dresinkem jsou hnízda svěží a ideální večeře. Nebo si k nim můžete udělat jen čerstvý zeleninový salát. Doufáme, že vám bude chutnat, a přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]