Recept mé kamarádky z Německa. Vynikající brambory s masem z jednoho kastrolu, můžete vařit každý den

skvělé zapečené kuřecí maso s brambory

Většina lidí miluje jídla, která mohou udělat v jedné míse a poté je dají pouze zapéct do trouby. Jedním takovým receptem je i tento, který nakonec chutná jako pizza.

Pokud máte rádi jídla, která nejsou složitá na přípravu a zároveň nakonec dobře chutnají, měli byste se naučit několik receptů na zapečená jídla z trouby. Tyto pokrmy totiž bývají velice jednoduché na přípravu a jakmile je dáte do trouby péct, už jen hlídáte čas, jak dlouho se jídlo peče. Příkladem může být i tento kastrol se surovinami, které nakonec chutnají jako pizza.

Suroviny, které budete potřebovat

Na výrobu tohoto lahodného pokrmu budete potřebovat následující suroviny:

  • 4 ks brambory
  • 1 ks cibule
  • 1 ks rajče
  • 2 ks kuřecí řízek
  • 2 ks vejce
  • 200 ml smetana
  • 100 g sýr
  • sůl a pepř podle chuti
  • provensálské bylinky či jiné koření podle chutí

Příprava zapečeného pokrmu

Většina zapečených jídel je hlavně o tom, že člověk musí nějak zpracovat suroviny, které následně skládá do zapékací formy či jiné nádoby. Tento recept začněte připravovat tak, že si nakrájíte cibuli najemno a poté ji dejte do pánve na rozpálený olej. Až si všimnete, že je cibule trochu zlatá, začněte na ní skládat natenko nakrájené plátky brambor.

Nezapomeňte jídlo okořenit

Nyní už máte v pánvi 2 ingredience a na brambory ještě nezapomeňte dát vaše oblíbené koření. Poté, co budete suroviny chvilku smažit, lehce je promíchejte. Zatímco se budou brambory s cibulí smažit, vezměte si kuřecí maso, omyjte jej pod tekoucí vodou a poté jej nakrájejte na tenké nudličky. Ty přidejte do pánve k bramborám a cibuli.

suroviny v pánvi

Přidejte další suroviny

Aby bylo kuřecí maso dobré, jídlo lehce osolte a dejte na maso koření. V další misce si smíchejte vejce se smetanou, a ještě do misky přisypte vaše oblíbené koření. Tuto vytvořenou omáčku vyšlehejte dohladka metličkou a poté s ní zalijte všechny suroviny v pánvi. Až budete mít hotovo, přesuňte suroviny z pánve do zapékací mísy.

zapečené jídlo

Pokud můžete, zakryjte pánev fólií a dejte jí bez rukojeti do trouby. Zde by se mělo jídlo péct asi 30 až 40 minut na 200 °C. Po uplynutí této doby pánev z trouby vyndejte, sundejte fólii a jídlo ještě posypte nastrouhaným sýrem. Poté pánev s pokrmem vraťte do trouby ještě na dalších 10 až 15 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*