Smažené brambory jsou minulostí: Prvotřídní recept na zdravé hranolky ze zavařovačky

brambory pečené ve sklenici

Pokud milujete slané pochutiny a nejraději si je dopřáváte večer u televize, měli byste vyzkoušet i tento recept. Jedná se o pečené bramborové tyčinky, které se připravují ve sklenici.

Lidé milují pochutiny, které ale nejsou příliš zdravé. Jelikož si jich rádi dopřávají i větší množství, může se poté stát, že takové osoby přiberou na váze a nabraná kila se těžko shazují dolů. Jestliže si i vy rádi dopřáváte večer u televize něco slaného, zkuste si udělat domácí pečené tyčinky, které jsou skvělé nejen večer k televizi, ale také pro návštěvu.

Brambory jsou skvělou potravinou

Někteří lidé zapomínají na to, že jsou brambory skvělou potravinou. Mnoho lidí sice ví, že si mohou dát brambory jako přílohu k mnoha jídlům, ale vůbec netuší, jaké látky a prospěšné živiny brambory obsahují. Brambory obsahují vitamín B, C, hořčík, draslík, vápník, fosfor, železo, jód a sodík.

Brambory obsahují hodně vlákniny, která podporuje správné trávení a také obsahují kyselinu, která má pozitivní účinky na pokožku. Jestliže byste si rádi dali nějaký dobrý pokrm z brambor, můžete si vyzkoušet udělat třeba bramborové tyčinky. Ty jsou vhodné nejenom k večernímu pojídání, ale také jako občerstvení pro návštěvu.

Suroviny, které budete potřebovat

  • 7 ks brambor
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 / 2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1 polévková lžíce mleté sladké papriky
  • 1 / 3 čajové lžičky tymiánu
  • 1 / 2 čajové lžičky koriandru
  • 1 čajová lžička oregana
  • 1 /2 čajové lžičky rozmarýnu
  • 100 ml rostlinný olej

Příprava bramborových tyčinek

Jakmile se pustíte do přípravy bramborových tyčinek, začněte tím, že si vezmete brambory, oloupete je, a nakrájíte na tenké proužky. Tyto tyčinky si dejte do misky a poté je posypejte solí, černým mletým pepřem, paprikou, tymiánem, koriandrem, rozmarýnem a oreganem.

sklenice s bramborovými tyčinkami

Tyčinky dobře dochuťte a dejte do sklenic

Když už máte bramborové tyčinky v misce, zalijte je ještě rostlinným olejem a všechny důkladně promíchejte. Díky tomu se dostanou všechny druhy koření na bramborové tyčinky a tyčinky budou dobře ochucené. Až budete mít hotovo, můžete bramborové tyčinky přesunout do zavařovacích sklenic a každou sklenici jimi naplnit.

bramborové tyčinky

Pečení bramborových tyčinek

Jakmile budete mít sklenice naplněné bramborovými tyčinkami, můžete si předehřát troubu na 200 °C. Až bude v troubě požadovaná teplota, můžete vložit sklenice do trouby a nechat zde bramborové tyčinky péct. Tyčinky by se měly péct asi 45 minut a hned po dopečení můžete podávat. Pokud byste chtěli, můžete bramborové tyčinky na talíři posypat nakrájenou petrželkou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*