Čokoládová zebra: Vylepšili jsme všem známý, recept. Teď je 100krát lepší, stojí za vyzkoušení a doporučení

čokoládová zebra

Pokud hledáte neobvyklý dezert, kterým překvapit své hosty, s tímto rozhodně nesáhnete vedle. Nejen, že se jedná o vzhledově velice zajímavou buchtu, také je plná čokolády a lahodných chutí.

Pokud očekáváme návštěvu, často máme problém s tím, čím je pohostit. Může to být i z důvodu originality, nechceme totiž připravit jen něco obyčejného, ale naopak něco čím zaujmeme a hosté se o tom rádi zmíní. Právě takovým dezertem může být čokoládová zebra. Je plná oblíbených chutí, ale hlavně vypadá na první pohled neobvykle a zajímavě.

Ingredience potřebné na přípravu čokoládového dezertu:

  • 5 vajec
  • 1 šálek cukru
  • 3 sklenice mouky
  • 1 šálek oranžády
  • 1 šálek oleje
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce prášku do pečiva

Nejprve zpracujeme jednotné těsto

Na přípravu těsta budeme potřebovat ušlehat sníh. Ten si vyrobíme z bílků, které smícháme s cukrem a pomocí ručního mixéru vyšleháme hutnou hmotu. Nakonec do směsi přidáme jeden žloutek. Za stálého míchání do sněhu prosejeme hladkou mouku a prášek do pečiva. Poté střídáme postupné přidávání oleje a oranžády.

Pro barevnou mozaiku musíme těsto rozdělit

Abychom mohli vytvořit barevnou zebru, rozdělíme si těsto na dvě stejné poloviny. Do jedné z nich přidáme 2 lžíce kakaa, do té druhé přidáme stejné množství mouky. Připravíme si formu na buchtu, kterou vymažeme tukem a po stěnách posypeme také strouhankou nebo moukou. Do formy poté postupně přidáme jednu lžíci světlého těsta a na ní jednu lžíci těsta tmavého.

čokoládová zebra tmavá a světlá

Celkový dojem můžeme doplnit ještě polevou

Plech s těstem následně vložíme do trouby a pečeme po dobu 50 minut na obvyklých 180 stupňů. Aby naše čokoládová zebra byla opravdu nezapomenutelným zážitkem, polijeme její povrch ještě navíc čokoládovou polevou. Tu si připravíme smícháním 125 mililitrů 30% smetany a tabulkou čokolády. Smetanu jednoduše rozehřeji a po kouskách do ní přidávám nalámanou čokoládu. Jakmile se oba prvky spojí, poleji touto směsí již hotovou buchtu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]