Skutečné kulinářské mistrovské dílo: Tento 80 let starý recept na jablečný koláč je opravdovou dobrotou

Připravte si chutný jablečný koláč, který potěší každého, kdo si potrpí na dezertech. Recept je jednoduchý a nevyžaduje ani mnoho ingrediencí.

Správný nedělní oběd se neobejde bez dobrého dezertu. Pokud vám však již došly nápady a návštěva je za rohem, tento recept je pro vás jako dělaný. Jedná se totiž o opravdovou dobrotu, která se hodí ke každému posezení a zvládnete si jí připravit raz dva. Jablečný koláč si také můžete vychutnat také ráno ke snídani nebo si ho zabalit na svačinu do práce. Rozhodně vás nezklame a jakmile jej ochutnáte, pravděpodobně mu dáte před ostatními recepty přednost. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Lahodný jablečný koláč

Tento lahodný jablečný koláč jistě překvapí každého člena vaší rodiny. Jeho příprava není vůbec náročná a navíc vám nezabere ani moc času, takže si s ním hravě poradí každý začínající kuchař nebo kuchařka. Skvěle se hodí například ke kávě nebo k rodinnému posezení – rozhodně mu nikdo neodolá. Jeho kouzlo spočívá samozřejmě v dobré přípravě, takže postupujte krok za krokem podle níže uvedené receptury. K ní budete potřebovat následující ingredience:

  • 200 gramů mouky
  • 125 gramů másla
  • 3 ks vejce
  • 125 gramů cukru
  • Trochu soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 3 polévkové lžíce smetany
  • 600 gramů jablek
  • 50 mililitrů citronové šťávy

Ingredience pro přípravu náplně:

  • 200 mililitrů smetany
  • 75 gramů moučkového cukru
  • 2 ks vejce
  • 1 polévková lžíce obyčejného cukru

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si v míse smíchejte vanilkový cukr, máslo a obyčejný cukr, přidejte vejce a všechny ingredience dobře promíchejte, abyste získali jednolitou hmotu.
  • Do směsi nyní přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu, špetku soli a nakonec smetanu. Vše opět dobře promíchejte, abyste získali nové těsto. To nechte chvíli stranou a mezitím si nakrájejte všechna jablka.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce