Díky tomuto triku z 5* restaurace je jejich kuřecí kůže tak křupavá. Šéfkuchaři si tajemství dosud střežili

Fotografie: Sakurai Midori / Creative Commons / Attribution 3.0

Kuřecí maso má spousta lidí ve veliké oblibě. Někteří dokonce připravují i celé kuře. Právě pro tyto kuchaře je tu jeden zajímavý tip ohledně kuřecí kůže, jenž někteří odstraňují.

Hodně lidí dává přednost kuřecímu masu před těmi ostatními. Má totiž spoustu benefitů a společně s krůtím obsahuje nejméně tuku. Lidé, kteří se snaží ušetřit, se pak snaží upéct celé kuře, jelikož je levnější a častokrát vystačí pro celou rodinu na více jídel. Někteří však dělají jednu zásadní chybu v tom, že z kuřete odstraňují kůži. Díky tomuto tipu si její odstranění příště rozmyslíte.

Kuřecí je zdravé

Kuřecí maso patří mezi zdravé potraviny. Pro lidské tělo znamená spoustu benefitů v podobě bílkovin a celkem nízkých kalorií a tuků. Díky tomu jej hodně lidí preferuje při zdravém jídelníčku nebo v rámci hubnutí. Dříve bylo některými lidmi propagováno to, že kůže z kuřete je nezdravá a pro lidské tělo nemá žádné benefity. Toto tvrzení však není úplně na místě, jelikož i samotná kůže je velmi prospěšná.

Kůže je přínosná

Kůže z kuřete má pro lidské tělo spoustu pozitivních benefitů. Spoustou lidí byla však v minulosti odsuzována z údajného důvodu, že je příliš tučná a pro lidské tělo nemá žádná pozitiva. Kůže však obsahuje spoustu zdravých nenasycených mastných kyselin, které lidské tělo využije. Největším benefitem je poté to, že díky tomu kůže pomáhá ke snížení hladiny cholesterolu a také krevního tlaku.

Není tak kalorická

Dalším mýtem, který byl v minulosti ohledně kůže z kuřete šířen, je ten, že je příliš kalorická. Tohle tvrzení zajímalo převážně tu část lidí, která si snažila hlídat svou zdravou linii nebo zhubnout. Následkem pak bylo to, že zkrátka tito lidé kůži z kuřete odstranili. Kuřecí kůže však neobsahuje zase tolik kalorií, aby to dělalo nějaký zásadní rozdíl v celodenním příjmu. Navíc je bohatá na spoustu živin, které díky její konzumaci do těla dostanete.

Kuře
Fotografie: Pixabay
Smažené kuřecí maso

Křehká a šťavnatá prsa v těstíčku: Smažte do zlatova, tak je připravovali naši králové, 100krát lepší než KFC

Kůži můžete jíst

Kuřecí kůže tedy není tak nezdravá, jak si o ní někteří lidé myslí. Lidskému tělu přináší spoustu zdravotních benefitů a dodává živiny. Navíc je velmi dobrým nositelem chuti. Když jí tedy posypete nějakým vaším oblíbeným kořením, tak dodáte celému kuřeti velmi lahodnou chuť dle vašich představ. Konzumaci kuřecí kůže se tedy není potřeba vyhýbat. Naopak je dobré využít její pozitiva pro chutné a tělu prospěšné jídlo.

Zdroj: Tudasfaja

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*